Boğaziçi'nin Kapısına Kilit Vuruldu: '17 Yıldır Hocası Olduğum Üniversiteye İlk Defa Alınmıyorum!'

Kayyum rektör tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi’nde bugün kampüse girmek isteyen akademisyenler içeri alınmadı.

Boğaziçi'nin Kapısına Kilit Vuruldu: '17 Yıldır Hocası Olduğum Üniversiteye İlk Defa Alınmıyorum!'

Kayyum rektör tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi’nde bugün kampüse girmek isteyen akademisyenler içeri alınmadı. Akademisyenlerden Can Candan duruma "17 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk defa alınmıyorum" diyerek tepki gösterdi. s-f2ca29d50b4b28476718aef86169819e5a29fc
Fotoğraf: Twitter /  @TolgaSutluCumhurbaşkanı Erdoğan'ın okula rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu’ya yönelik tepkiler 6'ncı ayını doldururken, dün akşam bazı öğrenciler Güney Kampüs’te çadır kurarak eyleme başlamıştı.

Detaylar

Boğaziçili Öğrenciler Çadır Nöbetine Başladı: #GitmiyoruzKalıyoruz -

Eylemleri engellemek isteyen Melih Bulu ise 5 Temmuz’a kadar yerleşkeye giriş kısıtlaması getirdi. Boğaziçi Dayanışması'nın paylaştığı ekran görüntüsüne göre bu kısıtlamanın gerekçesi ‘sağlık ve güvenlik riski’.

Üniversiteye alınmayan akademisyenlerden Can Candan, Twitter hesabından "17 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk defa alınmıyorum. Kapıda tutanak tuttuk" diye yazdı.

Doç. Dr. Ayfer Bartu Candan da "20 senedir hoca olarak çalıştığım Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmıyorum. Tutanak tuttuk. Bekliyoruz. Gerçekten yazık bu kuruma" dedi.

Yardımcı doçent Tolga Sütlü de özel güvenlik tarafından içeri alınmadığını yazdı.

Kampüse girmek isteyen öğrencilere güvenlik görevlilerinin müdahalesi

Erdoğan: 'Türkiye'de Akademik Özgürlüğün Olmadığı Üniversite Yok' Kaynak: Diken
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER