Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Eylemlerle İlgili Yargılanan Tüm Sanıklar Serbest

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından çıkan olaylara ilişkin Kadıköy'de düzenlenen gösterilerle ilgili yargılanan 2'si tutuklu 23 kişinin davası başladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Eylemlerle İlgili Yargılanan Tüm Sanıklar Serbest

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından çıkan olaylara ilişkin Kadıköy'de düzenlenen gösterilerle ilgili yargılanan 2'si tutuklu 23 kişinin davası başladı. Mahkeme, tüm sanıklar hakkında "yurt dışına çıkmamak" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

s-cb15d8da3b375d413eae313bb660baef31d566
Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 2 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 18 sanık ve avukatları katıldı. Duruşma salonuna, Kovid-19 tedbirleri kapsamında basın mensupları ile izleyiciler alınmadı.Duruşmada savunması alınan tutuklu sanık Şilan Delipalta, olay günü tepki amaçlı Kadıköy'e gittiğini belirterek, toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığına dair bilgisi olmadığını, polislere mukavemette bulunmadığını savundu. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade eden sanık Delipalta, "Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.Diğer tutuklu sanık Anıl Akyüz de olay günü sosyal medya üzerinden miting çağrısı yapıldığı için Kadıköy'e gittiğini anlatarak, kolluk kuvvetlerine görevini yaptırmamak için direnmediğini ileri sürdü. Akyüz de tahliyesini ve beraatini istedi.Söz verilen diğer sanıklar da beraatlerine karar verilmesini talep etti.Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Şilan Delipalta ile Anıl Akyuz'ün tahliyesine karar verdi.Tutuksuz sanıklardan 12'si hakkında uygulanan ev hapsi ile imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını kararlaştıran mahkeme, sanıkların tamamı hakkında, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.Mahkeme, olay gününe ait görüntülerin ilgili kolluğa gönderilerek, hangi polis memurlarına mukavemette bulunulduğunun tespit edilmesine karar vererek duruşmayı ertelendi. 'Çok Yüksek' Riskli 58 İlde Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı - ABD Kongre Binası Yakınındaki Polis Noktasına Saldırı: Bıçaklı Saldırgan ve Bir Polis Öldü - Türkiye'de Yatak Bulunamadığı İçin Bir Kadının Öldüğü Gün, Londra'dan Özel Uçakla 'Hasta' Getirildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER