Boğaziçili Öğrenciler Melih Bulu’ya 'Yuh Yuh'la Seslendi: 'Sen Rektör Değilsin, Seni Seçmedik'

"Atanmış değil, seçilmiş rektör istiyoruz" diyerek protestoya başlayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, tartışma yaratan Rektör Melih Bulu'yu Mahzuni Şerif’in ‘Yuh Yuh’ türküsüyle eleştirdi.

Boğaziçili Öğrenciler Melih Bulu’ya 'Yuh Yuh'la Seslendi: 'Sen Rektör Değilsin, Seni Seçmedik'

"Atanmış değil, seçilmiş rektör istiyoruz" diyerek protestoya başlayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, tartışma yaratan Rektör Melih Bulu'yu Mahzuni Şerif’in ‘Yuh Yuh’ türküsüyle eleştirdi. s-2d8dfcbd88638f194312709eee4aea19245800
Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması öğrenci ve öğretim üyelerinin tepkisine neden olmuştu.Öğretim üyeleri yaptıkları açıklamada; "Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir" ifadelerine yer vermişti.

Atamaya pek çok kesimden de tepki gelmişti.

Gündemden Düşmüyor! Boğaziçi Rektörü Melih Bulu Hakkında Kim, Ne Dedi? - Çok sayıda gözaltının da yapıldığı eylemler sürerken Boğaziçili müzisyenler "Yuh Yuh" türküsünün sözlerini Melih Bulu'ya uyarlayarak okul bahçesinde seslendirdi.

Hazırlanan klip ise sosyal medyada paylaşıldı

Hazırlanan klip ise sosyal medyada paylaşıldı Hazırlanan klip ise sosyal medyada paylaşıldı 5ff9a6a31f78b34d2c94d585.jpg
Parçanın yeniden uyarlanan sözleri ise şu şekilde:Yukarıdan tepeden kayyum olana,Seçilmemiş rektörlere burada hiç yer yok.İntihal yapıp da hoca olana,Üniversiteyi de şirket sananlara yuh. Yuh yuh! Yuh yuh soyanlara!Soyup kaçıp doyanlara,Okulumun kapısına, Yuh kelepçe vuranlara yuh!Bu kadar insanın, hakkın alanlar, Seçilmeden başa atanan zatlar, Okulun başına hey dost, çöktü ise yuh!İntihalle olmaz olmaz, rektör olanlar,Sen rektör değilsin, seni seçmedik.Atanmış kayyuma biat etmedik, Hayır dedik olmaz olmaz, kabul etmedik,Buna rağmen koltuğunda kaldın ise yuh! Endonezya'da Yolcu Uçağının Denize Düştüğü Açıklandı - Akşener 'Perinçek'in Maocu Neferini Ülkücü Yapıp Evlendim' Dedi, Perinçek Yanıt Verdi - Kendisine İşkence Eden Eşini Öldürmüştü: Melek İpek İfadesinde Neler Anlattı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER