Bölgedeki Tek Deprem Toplanma Alanı: Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi DAP Yapıya Verildi

AFAD planları ile e-Devlet sisteminde, “Deprem Toplanma Alanı” olarak görülen Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi arazisi, 1,7 milyar TL karşılığında DAP Yapı’ya verildi.

Bölgedeki Tek Deprem Toplanma Alanı: Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi DAP Yapıya Verildi

AFAD planları ile e-Devlet sisteminde, “Deprem Toplanma Alanı” olarak görülen Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi arazisi, 1,7 milyar TL karşılığında DAP Yapı’ya verildi. DAP Yapı’nın, iktidara yakın bir şirket olduğunu belirten CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Teşvikiye’nin tek deprem toplama alanı rant için mi imara açıldı?” diye sordu.

s-8bb47e1cd17379f79b4b2c872066e4259032ea
CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi arazisinin e-Devlet sisteminde, “Tek deprem toplanma alanı” olarak görünmesine karşın 1,7 milyar TL’lik bedelle DAP Yapı’ya verilme nedenini sordu. İnşaatın başladığı alanın mahallenin, “Deprem Toplanma Alanı” olmasının yanı sıra aynı zamanda birçok canlıya ev sahipliği yapan son yeşil alan olduğunu belirten Başarır, “Yapılaşmaya açılacak alan, içinde bir biyoçeşitlilik barındırmaktadır” dedi.

'Yeşil alanımızı ve deprem toplanma alanını elimizden almayın'

s-95d4f03e05911eeca779b585ec8ca2fd8c5d59
CHP’li Başarır, imar planı işlemlerinde, “Kamu yararına uygunluğun” olmazsa olmaz koşul olduğunu vurgulayarak, “İnşaatı meşru hale getirmek için yapacağınız birkaç metrekarelik yeşil alan, deprem anında halkımızı korumamaktadır. Bu bölgedeki yeşil alanımızı ve deprem toplanma alanını elimizden almayın’’ ifadelerini kullandı.

Başarır, arazinin, “Durmak yok adam gibi yola devam” sloganıyla müteahhitlik yapan DAP Yapı’ya verildiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

s-9caaf978e6100f892bb20526e08d91848f062b
“DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile çekilen resimler bulunmaktadır. Bu ihalenin DAP Yapı’ya verilmesinde bu yakınlığın bir bağlantısı var mıdır?’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na deprem olduğunda Kanal İstanbul’un yıkıcı etkisini anlatan, ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ ve ‘Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var’ afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatan iktidar; Teşvikiye’nin tek deprem toplanma alanını imara açmaktadır.’’

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Başarır’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle sorduğu sorulardan bazıları şöyle:

s-058f4f60abedac3a85c2a9058fad95e35283ab
Bu ‘kıymetli’ arazi, AFAD planlarında ve e-devlet sisteminde hala, “Deprem Toplanma Alanı” olarak görülmektedir. Hatta 1999'daki Marmara Depremi’nde Teşvikiye sakinleri bu araziye sığınmıştır. Depremin bu ülkenin bir gerçeği olduğunu anladığımız son günlerde; Teşvikiye’nin tek deprem toplanma alanının, halkın sağlığını hiçe sayarak imara açılması rant için midir?Bu bölgeye, Levazım Tüneli yapılırken o hatta bulunan yaklaşık 10 tane binada çatlaklar oluşmuştur. Aynı bölgeye DAP Yapı tarafından Toplu Konut inşa edilmesi deprem gerçeğiyle örtüşmemektedir. Bu bölgede tünel inşaatı yapılırken çatlaklar oluşması dönemin AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından raporlansa da bu bölgeye toplu konut yapılmasının nedeni nedir?Şişli’de aktif yeşil alanı oranı 1,1 iken 26 dönümlük bir sürü canlıyı barındıran, onlarca yıllık ağaçları barındıran bir arazinin müteahhide verilmesinde nasıl bir kamu yararı bulunmaktadır?

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yeniköy'deki Villada Korona Parti: Polis Baskını Düzenlendi, 150 Kişiye Ceza Kesildi - İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İhraç Edildi - Koronavirüs Aşısında Bir Müjde Daha: Moderna'nın Aşısında Başarı Oranı Yüzde 94.5
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER