Boris Johnson kitap çıkarmaya hazırlanıyor

Birleşik Krallık merkezli yayınevi HarperCollins Publishers, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başbakanlık dönemini ayrıntılarıyla anlatan bir kitap yayınlayacağını duyurdu.

Boris Johnson kitap çıkarmaya hazırlanıyor

Birleşik Krallık merkezli yayınevi HarperCollins Publishers, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başbakanlık dönemini ayrıntılarıyla anlatan bir kitap yayınlayacağını duyurdu. Açıklama, Johnson'ın anılarının hazırlanıp yayınlanmak üzere kurum tarafından alınması sonrası yapıldı. Kitabın yayınlanması için henüz bir tarih belirlenmemiş olsa da İngiliz gazetesi The Independent'a göre açıklama, Johnson'ın siyasete yeniden dönme hırsı olduğu yönündeki spekülasyonlar arasında görevden ayrılmaya zorlanmasından yalnızca birkaç ay sonra gerçekleşti.

HarperCollins'in genel yayın yönetmeni Arabella Pike ise anıları “benzersiz” olarak nitelendirerek, "Birleşik Krallık'ın son zamanlarda görevde bulunduğu süre içinde tanık olduğu en önemli olaylardan bazıları hakkında anılarını yazan Boris Johnson ile çalışmayı dört gözle bekliyorum." İfadelerini kullandı.

Önceki başbakanlar anı kitaplarının satışından büyük paralar kazandılar. Raporlar, Sir Tony Blair'in 2007 yılında “The Journey” (Yolculuk) başlığı altındaki siyasi anıları için beş milyon dolar para aldığını ortaya koydu. David Cameron da “For the Rocord” (Tarih için) isimli anı kitabından 1,5 milyon dolar kazandı.

Yeni anı kitabı, kariyeri boyunca çok sayıda kitap yazmış olan eski gazeteci Boris Johnson'ın kaleme aldığı son kitap olacak. Johnson 2014 yılında, savaş zamanı lideri Sir Winston Churchill'in biyografisi “The Churchill Factor”ü (Churchill Faktörü) yayınlamıştı.

Muhafazakâr bir milletvekili olarak Johnson, geçen Eylül ayında görevden ayrıldıktan sonra başlattığı bir turda da büyük miktarda para kazandı. Bu sırada bir dizi halka açık konferans düzenledi ve görev dönemi hakkında yaptığı konuşmalar karşılığında bir milyon dolardan fazla para kazandı.

Johnson'ın görev süresi Kovid-19 salgını ve bir dizi skandalla kesintiye uğradı. Anıların, Johnson'ın başbakan olarak 2019 genel seçim kampanyasının sloganı olan "Brexit'i tamamlama" çabalarını içermesi bekleniyor.

Eski Sağlık Bakanı Matt Hancock'un da hükümetin salgını ele alışına ilişkin anılarını geçen yılın sonlarında "Pandemi Günlükleri" adıyla yayınladı.

Boris Johnson, ekonomi sınıfında İstanbul'a uçtu

 

Johnson aday olmayacak

 

Johnson ve Sunak'tan başbakanlık için gizli zirve!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER