Boris Johnson son kez başbakan olarak konuştu

İngiltere'de Boris Johnson dönemi resmen sona eriyor. Dün Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve ülkenin başbakanı olarak Liz Truss'ın seçilmesinin ardından Boris Johnson Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın önünde son kez konuştu.

Boris Johnson son kez başbakan olarak konuştu

İngiltere'de Boris Johnson dönemi resmen sona eriyor.

Dün Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve ülkenin başbakanı olarak Liz Truss'ın seçilmesinin ardından Boris Johnson Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın önünde son kez konuştu. Johnson konuşmasında enerji krizi ve ekonomik sorunlara değindi.

Johnson konuşmasında "Ekonomi için zorlu günler. Aileler için zorlu günler. Bunu atlatacağız, atlatabiliriz ve İngiltere olarak daha güçlü çıkacağız" dedi.

Johnson yerine gelen Liz Truss'a yönelik de destek mesajları verdi. Johnson "İnsanların bu krizi atlatması için ve ülkeyi ileri götürmek için Liz Truss'ın elinden geleni yapacağını biliyorum" dedi.

Konuşması sonrası Johnson, başbakanlık ofisinden ayrıldı ve İskoçya'da bulunan Kraliçe'nin yanına istifasını sunmaya gitti.

BORİS JOHNSON NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ?

5 Temmuz günü İngiltere’de başlayan siyasi kriz, 7 Temmuz günü Başbakan Boris Johnson’ın istifası ile sona erdi.

Kabinesindeki 5 bakan ve 50'nin üzerindeki bakan yardımcısı ve hükümet görevlisinin istifası sonrası "parti kontrolünü kaybettiği" için görevi bırakma çağrısı yapılan Johnson için süreci başlatan başbakana yakın iki bakanın istifası olmuştu.

Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid, istifa mektupları ile kabinedeki görevlerinden ayrıldıklarını açıklarken, Sunak istifa mektubunda, "İngiltere halkı hakkı olan şekilde hükümetin düzgün, ciddi ve yetkin bir şekilde yönetilmesini bekliyor" demişti.

Liz Truss, İngiltere’nin yeni Başbakanı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER