Borsa, Dolar ve Petrolde Seyir Ne Yönde? Piyasalarda Karışık Görünüm Sürecek mi?

Dün alımların görüldüğü Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,44 oranında yükselişle 2.575,86 puandan tamamladı. Bugün veri gündeminde içeride tüketici güven endeksi, dışarıda ise Fed ve ECB öne çıkıyor. Teknik seviyelerde de düşüşlerde 2.555 ve 2.530 sevi.

Borsa, Dolar ve Petrolde Seyir Ne Yönde? Piyasalarda Karışık Görünüm Sürecek mi?

Dün alımların görüldüğü Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,44 oranında yükselişle 2.575,86 puandan tamamladı.

Bugün veri gündeminde içeride tüketici güven endeksi, dışarıda ise Fed ve ECB öne çıkıyor. Teknik seviyelerde de düşüşlerde 2.555 ve 2.530 seviyeleri destek, yükselişte de 2.600 seviyesi direnç olarak görülüyor.

Fed'den gelecek faiz hamlelerinin durgunluğa yol açacağı endişeleri sürerken, fiyatlamalarda görünüm karışıyor.

Dolarda içeride yatay seyir sürüyor

Dolar/TL son günlerdeki yatay seyrini korurken, bugün bankalararası piyasa açılışında 17,3470 seviyesinde işlem görürken, piyasaların açılışına doğru 17,35 üzerinde seyrediyor.ABD 10 yıllık tahvil getirisi gerilerken, yüzde 3,25 seviyesinde, yen de dolara karşı yüzde 0,4 oranında yükseldi. Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanaklarında bankanın rekor kırmaya devam eden dolar/yen paritesinin ülke ekonomisine olası etkileri konusunda endişeli olduğunun vurgulanması da risk algısını artıran etkenlerin başında geliyor. Dolar/yen paritesi 136,7'yle son 24 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından bu seviyenin hemen altında 136,2'den alıcı buldu.

Altında gerileme görülürken, ons altın 1.824 dolardan, gram altın 1.018 liradan işlem gördü

Biden'in federal akaryakıt vergisinin askıya alınması planı petrol fiyatlarını geriletti

ABD'de benzinde vergi indirimi için ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün harekete geçmesi beklenirken, artan resesyon endişesi petrol fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'in hızla yükselen akaryakıt fiyatları ile mücadele için Kongre'den galon basına 18 cent olan federal verginin yaz ayları için askıya alınmasını istemeye hazırlanması petrol fiyatlarını düşürdü. Fiyatların gerilemesinde, Biden yönetiminin ABD'nin büyük petrol şirketlerine baskıyı artıracağı beklentileri de etkili oldu.NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 4 dolar düşüşle 105,48 dolara gerilerken, ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 3,87 dolar kayıpla 110,78 dolar seviyesine indi. ABD'nin önde gelen 7 petrol şirketinin yöneticileri yarın Başkan Biden ile bir araya gelecekler.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER