Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Aktör DiCaprio'yu Amazon Yangınlarını Finanse Etmekle Suçladı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon'daki yangınlar için ABD'li aktör Leonardo DiCaprio'yu suçladı.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Aktör DiCaprio'yu Amazon Yangınlarını Finanse Etmekle Suçladı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon'daki yangınlar için ABD'li aktör Leonardo DiCaprio'yu suçladı. Bolsonaro, Dicaprio'yu yangınlara sebep olan sivil toplum kuruluşlarına finansal destek sağlamak ile itham etti. 

s-f5f6973282b6e29038c4c0e9df07edee18e0fb
DW Türkçe'de yer alan habere göre, Bolsonaro, söz konusu yangınların çıkarılması için Brezilya'daki sivil toplum örgütlerine para vermekle itham ettiği Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) DiCaprio'dan 500 bin dolar bağış aldığını öne sürdü. Bolsonaro, başkanlık konutunun önünde yaptığı açıklamada "Bu Leonardo DiCaprio havalı bir adam, öyle değil mi? Amazon'un yakılması için para veriyor" dedi.

Bolsonaro, WWF'nin itfaiyecilere ülkedeki ormanları yakmaları ve ardından da daha fazla bağış elde edebilmek için görüntüler kaydetmeleri için para verdiğini iddia ediyor.

s-dd20f2ff03e1856770f0b41eac399ba8c4ac32

WWF, DiCaprio'dan hiçbir bağış almadığını duyurdu.

s-fe64ce61df51776cffbc319658d129d771c7bb
İsviçre merkezli kuruluştan yapılan açıklamada, Brezilya'daki itfaiyecilerden de herhangi bir görüntü edinilmediği belirtildi.

Öte yandan DiCaprio'dan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun iddiası üzerine şu ifadeleri kullandı

s-386b18a4eb2883dbfb4d48ac56fabebb98ea17
"Yerine hiçbir şeyin konamacayağı ekosistemlerin geleceği tehlikede ve bunları koruyan gruplarla yan yana durmaktan gurur duyuyorum. Çabaları takdire şayan olsa da hedef tahtasına oturtulan grupların hiçbirine maddi kaynak sağlamadık."
At this time of crisis for the Amazon, I support the people of Brazil working to save their natural and cultural heritage. They are an amazing, moving and humbling example of the commitment and passion needed to save the environment. The future of these irreplaceable ecosystems is at stake and I am proud to stand with the groups protecting them. While worthy of support, we did not fund the organizations targeted. I remain committed to supporting the Brazilian indigenous communities, local governments, scientists, educators and general public who are working tirelessly to secure the Amazon for the future of all Brazilians. A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Nov 30, 2019 at 7:48am PST

Bilim insanları Amazon yangınlarının, And Dağları buzullarını daha hızlı erittiği tespit edildi.

s-2a5c72e29dad44d8f65fdef6cec3cfeeb146f7
Tüm bu tartışmalar yaşanırken geçtiğimiz günlerde Brezilyalı araştırmacılar, yangınlardan yükselen duman ve kül parçacıklarının rüzgarın da etkisiyle kilometrelerce sürüklendiğini ve And Dağları buzullarına ulaştığını açıkladı.Euronews'te yer alan habere göre, söz konusu parçacıklar, buzullar üzerinde koyu renkli bir tabaka oluşturarak bunların güneş ışınlarını daha fazla emmesine neden oluyor. Sonuç olarak ısınan buzullar, normal koşullara oranla yüzde 14'e kadar daha hızlı eriyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER