BTK, Özel Bilgileri Çalındığı İddia Edilen 20 Milyon Türk Kullanıcı İçin Facebook'tan Bilgi Talep Etti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi. Anadolu Ajansı'nın BTK'den aktardığı bilgiy.

BTK, Özel Bilgileri Çalındığı İddia Edilen 20 Milyon Türk Kullanıcı İçin Facebook'tan Bilgi Talep Etti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.

s-9ca812d3f70f0dff75d1f109f968e2506005d9
Anadolu Ajansı'nın BTK'den aktardığı bilgiye göre, "Facebook'taki 533 milyon kullanıcının verilerinin bir hacker platformunda ücretsiz olarak paylaşıldığı" haberleri üzerine kurum yetkilileri, 4 Nisan'da Facebook'a resmi yazı göndererek, durumdan etkilenen Türk vatandaşlarına ilişkin bilgiler ile alınan önlemlerin bildirilmesini talep etti."Business Insider" internet sitesinin haberinde, bir hacker platformunda 106 ülkeden 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve kişisel verilerinin çevrim içi olarak ücretsiz paylaşıldığı iddiasında bulunulmuştu. s-6d9444f68e397026c2aa6a9fdc661ce145c8a2
Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD'den, yaklaşık 20 milyonunun Türkiye'den, 11 milyonunun İngiltere'den, 6 milyonunun Hindistan'dan olduğu ifade edilen haberde, söz konusu bilgiler arasında telefon numaraları, konum bilgileri, doğum tarihleri, elektronik posta bilgilerinin bulunduğu aktarılmıştı.Güvenlik uzmanları da verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık içinkullanılabileceği konusunda uyarmıştı. Facebook Hakkında İnceleme Başlatıldı - Telefon Numarası, Konum...: 533 Milyon Facebook Kullanıcısının Bilgileri Çalındı - Facebook’un Sızan Verileri Arasında Zuckerberg’in Telefon Numarası da Var!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER