Bu Kez Başardı! Franky Zapata, Flyboard Air ile Manş Denizi'ni Geçti

Uçan kaykayın mucidi Fransız Franky Zapata, Fransa ile İngiltere'yi ayıran Manş Denizi'ndeki Dover Boğazı'nı uçarak geçti.

Bu Kez Başardı! Franky Zapata, Flyboard Air ile Manş Denizi'ni Geçti

Uçan kaykayın mucidi Fransız Franky Zapata, Fransa ile İngiltere'yi ayıran Manş Denizi'ndeki Dover Boğazı'nı uçarak geçti. Zapata, Fransa'daki Sangatte kentinden yerel saatle 06.17'de uçan kaykayı ile havalandıktan 22 dakika sonra İngiltere'nin Saint Margaret Koyu'na ulaştı.

Yaklaşık 35 kilometrelik uçuşu sırasında, kaykayına yakıt ikmali yapan Zapata, yakıtını sırtında taşıdı

Yaklaşık 35 kilometrelik uçuşu sırasında, kaykayına yakıt ikmali yapan Zapata, yakıtını sırtında taşıdı Yaklaşık 35 kilometrelik uçuşu sırasında, kaykayına yakıt ikmali yapan Zapata, yakıtını sırtında taşıdı

Önceki deneme başarısız olmuştu

s-d47ddf7ed1d45ce69c6e45c5ba73872e7f006aFransız mucit Franky Zapata'nın 25 Temmuz'da uçan kaykayıyla Manş Denizi'ni geçme girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Eski jet ski şampiyonu olan Zapata, deneme sırasında denize düşmüştü.Zapata'nın Manş Denizi ortasında bekletilen bir geminin üzerindeki platforma inerek yakıt alması planlanıyordu. Fakat mucit, bu sırada gemiye inmeyi başaramadı ve denize düşmüştü Fransız Mucit Franky Zapata'nın 'Flyboard Air ile Manş Denizi'ni Geçme Denemesi Başarısız Oldu -

Fransız ordusu da deneyecek

s-655c7b63b162eee616219fbd957933e4086b75Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, ordunun kaykayı, lojistik ya saldırı platformu olarak deneyeceğini açıklamıştı.Zapata adlı şirketin CEO'su olan Franky Zapata, evinin garajında geliştirdiği kaykayla Aralık'ta ordudan 1,3 milyon euroluk sipariş almıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER