Bülent Arınç'tan İmalı Sözler: 'Dünün Mücahitleri Bugün Müteahhit Oldu'

Eski devlet bakanı Fehim Adak'ın anma töreninde konuşan Bülent Arınç, "Bizim bugün en büyük sıkıntımız maalesef dünün mağdurlarının bugün mağrur olmasıdır.

Bülent Arınç'tan İmalı Sözler: 'Dünün Mücahitleri Bugün Müteahhit Oldu'

Eski devlet bakanı Fehim Adak'ın anma töreninde konuşan Bülent Arınç, "Bizim bugün en büyük sıkıntımız maalesef dünün mağdurlarının bugün mağrur olmasıdır. Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit, daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız" dedi. Arınç, kadınlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

s-b17e4381379f6bf2bdc95c7a9ea344d2a0f568
Yaptığı açıklamalarla sık sık AKP içerisinden eleştiri alan Bülent Arınç’tan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Sözcü'nün haberine göre 1974-1978 yılları arasında devlet bakanlıkları yapmış olan Fehim Adak’ın 5. ölüm yıl dönümünde konuşan Arınç, şunları söyledi;Bugün gördüğümüz kötü örneklere karşı gerçek bir müminin nasıl yaşaması gerektiğini gösteren ve zenginleşmemenin yolunu nasıl bulabilmiş insanları, bugün örnek almak yolunda bize bir rehber oluyor.Bizim bugün en büyük sıkıntımız maalesef dünün mağdurlarının bugün mağrur olmasıdır. Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Ve bugünkü yaşantı içerisinde ne varsa kaybetmiş olmalarıdır.Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit, daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız. Burada kalsalar bile iyi. Ona bile şükredeceğiz. Dünya için her şeylerini feda etmiş bir kalabalık topluluk var karşımızda. Ama toplasan yüzbinlerini, içinden bir tane bile Fehim Adak çıkmaz.Fehim Adak’ın örnek hayatının yeni nesillere, Z kuşağına da aktarılması gerektiğini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü; Ben geçmişi unutmadım ama dünü çok rahat unutabiliyorum. Bu güzel bir haslet ama gençlerimizin geçmişte yaşanan güzel örnekleri görmesi lazım ki bugün bu örnekleri anlatarak birilerini ikaz edebilelim. Birilerine ‘dur bakalım yanlış yola gidiyorsun’ diyebilelim. Bugünkü sıkıntılarımızın temelinde Fehim Adak’ların neslinin artık körelmiş olması da yatıyor.

"Kadınların elini sıkmazdı"

s-e3a4be111e8b820ee98a6c845b15422da6b566
Kadınlarla tokalaşma konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulunan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü;Fehim Bey tavizsiz bir Müslümandı. Hem hayatında ibadetlerini yaparken hem de devlet umuru görmüş bir insan olarak. En son 95-96 hükümletlerinde de görev aldığı zaman eskiden beri yaptığı, hiçbir şekilde kadınların elini sıkmazdı.

Arınç konuşmasını sosyal medya hesabından da paylaştı

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Bütün Sırrı Bozdun Ya... Din Adamından 'Korona Aşısı Eşcinsel Yapıyor, Uzak Durun' Açıklaması - Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Mesajı: '2023’te Nasıl Olsa Bize Geçecek' - Wuhan’da İnceleme Yapan DSÖ Yetkilisi: 'Canlı Hayvan Pazarında Önemli İpuçları Bulduk'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER