Burdur'da Çok Sayıda Sokak Hayvanı Katledildi: 'Para Cezası ile Kurtuluyorlar'

Burdur'un Karamanlı ilçesinde 7 köpek ve bir kedi zehirlenerek ve kesici aletle yaralanarak öldürüldü.

Burdur'da Çok Sayıda Sokak Hayvanı Katledildi: 'Para Cezası ile Kurtuluyorlar'

Burdur'un Karamanlı ilçesinde 7 köpek ve bir kedi zehirlenerek ve kesici aletle yaralanarak öldürüldü. Hayvanseverler olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. s-b123ea6f2a683243c1c5c05e67e8a76286860a
Burdur Hayvan Dostları Derneği (BURHAYDOS) Başkanı Aysel Turan, Karamanlı'daki gönüllü hayvanseverler aracılığı ile öğrendikleri olayda, 7 köpek ve bir kedinin zehirlenerek ve kesici aletle yaralanarak öldürüldüğünü belirti.Karamanlı'daki bir öğretmenin kendisine ulaşarak öldürülen sokak hayvanlarının fotoğraflarını gönderdiğini belirten Turan, "Olayın gece olduğunu söyledi. Kedilerin bile zehirlenip öldüğünü, bazı hayvanların kesici bir aletle öldürüldüğünü söyledi. Biz hemen bu durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bildirdik. Kendilerinin ilgilendiklerini, pazartesi günü olayla ilgili çalışma yapacaklarını belirttiler" diye konuştu.

"Hayvan avına çıkmışlar"

s-583fa01c9ba3ac627a680b5806a01caa95d8d8
Köpeklerin Karamanlı ilçesinin her yerinde öldürüldüğünü aktaran Turan, "Bildiğiniz hayvan avına çıkmışlar. Bu çok büyük bir suçtur. Bu durum oradaki insanlar için de, oradaki insanların evcil hayvanları için de tehdittir. Biz Karamanlı'daki arkadaşlarımızı yönlendirdik, onlar suç duyurusunda bulunacak. Biz de dernek olarak suç duyurusunda bulunacağız. Sosyal medyada öldürülen köpeklerin fotoğrafları paylaşılınca birçok vatandaşımız Karamanlı Belediyesi'ne ve emniyetine ulaştı. İlçenin içine gelip, resmen hayvanları öldürmüşler" dedi.

"Para cezası ile kurtuluyorlar"

s-1e3cabab2e4e18db01b1e2043b0157b190cf55
Turan, dernek olarak olayın takipçisi olduklarını, şüphelilerin tespit edilerek yakalanması için MOBESE kameralarından görüntülerin isteneceğini de kaydetti. Bu tür suçların Kabahatler Kanunu'na göre cezalandırıldığını söyleyen Turan, "Bunun Kabahatler Kanunu kapsamından çıkarılıp, ceza kapsamına alınması gerekiyor. Kabahatler Kanunu'ndan dolayı sadece para cezası ile kurtuldukları için bu işler devamlı oluyor" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER