Camiye Çevrilen Kariye'nin Freskleri Perdeyle Kapatıldı

İstanbul’un Fatih ilçesinde Bizans döneminden kalma Kariye Müzesi’nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verilmişti.

Camiye Çevrilen Kariye'nin Freskleri Perdeyle Kapatıldı

İstanbul’un Fatih ilçesinde Bizans döneminden kalma Kariye Müzesi’nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verilmişti. Yapının içindeki tarihi öneme sahip fresk ve mozaiklerin perdeyle kapatıldığı görüldü.

s-be8260039634f2ab20bbd18cdd0bbb915d56d9
İstanbul’un Fatih ilçesinde Bizans döneminden kalma Kariye Müzesi’nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'un Fatih ilçesindeki Kariye Camii'nin, 30 Ekim'de cuma namazı ile ibadete açılacağını duyurmuştu. Tarihi müzedeki çalışmaların ardından Hz. İsa tasvirleri, fresk ve mozaiklerin beyaz perdeyle kapatıldığı görüldü.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat tepki gösterdi

s-3dc16521d5d16a456c847df84aec38c4c091f7
Twitter üzerinden olayı duyuran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, şu ifadeleri kullandı:''Dünya sanat tarihinin baş yapıtlarından Kariye fresk ve mozaiklerinin kapatılması ne yazık ki yapının karakterini ve sanatsal değerini öldürecek vasıfısızlıkta. Solda eski hali, sağda yeni hali. Proje Türkiye kültür mirası yöneten ve koruyan bakanlık ve kurumları.''
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER