Canlı yayında imzaladı: İsveç'ten NATO hamlesi!

İsveç basını, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladığını duyurdu. İsveç devlet televizyonu SVT ve Tv4 kanalı, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in NATO'ya üyelik başvurusunu imzalarken görüntülerini yayınladı. Yerel basında yer alan .

Canlı yayında imzaladı: İsveç'ten NATO hamlesi!


İsveç basını, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladığını duyurdu.

İsveç devlet televizyonu SVT ve Tv4 kanalı, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in NATO'ya üyelik başvurusunu imzalarken görüntülerini yayınladı.

Yerel basında yer alan haberlere göre canlı yayında imzayı atan Bakan Linde, NATO hamlesinin 'İsveç için en iyisi' olduğunu söyledi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası NATO üyeliği konusunu gündeme getiren İsveç, 200 yıldan fazla süredir uyguladığı askeri tarafsızlık politikasını bırakarak tarihi bir adım attı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve ana muhalefet partisi lideri Ulf Kristersson, dün ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Andersson, ülkesinin NATO’ya başvurma kararı aldığını duyurdu. İsveç'e karşı henüz doğrudan bir askeri tehdit görmediğini kaydeden Andersson, İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunu Finlandiya ile birlikte göndereceğini bu nedenle resmi başvuru tarihinin henüz netleşmediğini söyledi. Andersson, ayrıca İsveç halkının NATO'ya katılma konusunda farklı fikirlere sahip olabileceğini ancak İsveç'i önemsemeye devam edeceklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZİ İKNA ETMEYE Mİ GELECEKLER... YORULMASINLAR

İsveç ve Finlandiya'dan üst düzey temsilcilerden oluşan diplomatik heyetin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye yapacakları ziyarete ilişkin konuşan Erdoğan, "Bizi ikna etmeye mi gelecekler. Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmeye evet demeyiz." ifadelerini kullandı.

İsveç hükümetinden 'NATO üyeliği' açıklaması

 

Finlandiya ve İsveç'in NATO süreci Hırvatistan'da tartışma yarattı

 

Blinken: İki ülkenin NATO'ya üyeliği konusunda konsensusa ulaşacağız

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER