Canlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadı

Afganistan'daki son gelişmeleri izleyicilere aktaran BBC'nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında gelen bir arama sonrasında büyük şok yaşadı.

Canlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadı

Afganistan'daki son gelişmeleri izleyicilere aktaran BBC'nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında gelen bir arama sonrasında büyük şok yaşadı. Yayında olduğu sırada kişisel telefonundan Taliban sözcüsü Suhail Shaheen tarafından aranan Hakim, önce şaşırdı, ardından sözcüyü yayına bağladı.

"BU ÜLKENİN HİZMETKARIYIZ"

"Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız." diyen Shaheen, Taliban'ın kimseden intikam almayacağı sözünü bir kez daha yineledi.

"İSLAMİ HÜKÜMET İSTİYORUZ"

Afganistan'ın şeriat yasalarına döneceğini doğrulayan sözcü, "Elbette İslami bir hükümet istiyoruz." dedi. Afganistan doğumlu olan Hakim, 1986'da ülkedeki karışıklık yüzünden ailesi ile birlikte Avustralya'ya göç etmişti.

Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdiTaliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdiAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyorTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyorTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntülerTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntülerCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER