Çavuşoğlu ile Dendias Canlı Yayında Atıştı: 'Türkiye'ye Yönelik İthamları Kabul Etmeyiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan Mevkidaşı Dendias ile düzenlediği basın toplantısında, 'tarihi' olarak nitelendirilecek anlar yaşandı.

Çavuşoğlu ile Dendias Canlı Yayında Atıştı: 'Türkiye'ye Yönelik İthamları Kabul Etmeyiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan Mevkidaşı Dendias ile düzenlediği basın toplantısında, 'tarihi' olarak nitelendirilecek anlar yaşandı. Dostane bir havada başlayan basın toplantısı iki bakan da birbirlerine isimleriyle ve "dostum" diyerek hitap etti. Daha sonra Çavuşoğlu, "pozitif gündemle ilerlemeliyiz" diyerek söz hakkını Dendias'a verdi. Ancak Dendias'ın Türkiye'yi Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal etmekle suçlamasının ardından Çavuşoğlu bir kez daha söz aldı ve Yunan Bakan'a sert sözlerle tepki gösterdi. Çavuşoğlu ile Dendias Canlı Yayında Atıştı: 'Türkiye'ye Yönelik İthamları Kabul Etmeyiz'Çavuşoğlu ile Dendias Canlı Yayında Atıştı: 'Türkiye'ye Yönelik İthamları Kabul Etmeyiz' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan kıta sahanlığı, adaların silahlandırılması ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetler konusunda atıştı.Çavuşoğlu'nın açıklamalarından satır başları:

Evet, Ege'de görüş ayrılıklarımız var. Bunları geçmişte istikşafi görüşmelerde ele alıyorduk. Bunların yeniden başlatılması önemli."İlişkilerimizin her boyutunu değerlendirdik. Ticari ve ekonomik işbirliğine de önem veriyoruz. Sınır kapılarının açılması önemlidir. Tır şoförlerimizin vize konusunda yaşadığı sorunlar vardı. Bugün beklentilerimizi aktarma imkanımız oldu."Her iki ülke içindeki azınlıkların huzur içinde olması bizlerin yararınadır, ilişkilerimizin yararınadır, olumlu yansımaları olacaktır."
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da, "Türkiye ile pozitif bir gündem oluşturmak istiyoruz" dedi.Dendias'ın açıklamalarından satır başları:
Türkiye'yle birlikte ekonomi alanında pozitif gündem oluşturabileceğimize inanıyoruz."(Kıbrıs) Kabul edilen yegane çözüm iki toplumlu federasyon çözümüdür."Yunanistan, Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyor. Vize serbestisi gibi konuları ele almaya hazırız. Ancak ihlal edilemez bir kural var, bu da bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı göstermekten geçer. Türkiye bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse, bunu tekrarlarsa o zaman masada olan önlemler gündeme gelecektir."
Çavuşoğlu tekrar söz alarak Dendias'ın sözlerine tepki gösterdi, "Türkiye'ye yönelik ithamları kabul etmeyiz" dedi.
Basın önünde ağır ithamlarda bulunursanız ben de bunun cevabını vermek zorundayım. Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal ettiği söylemini kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye'ye yönelik ithamlar kabul edilemez. Türkiye kendi haklarını ve Kıbrıs Türk halklarının haklarını korumaya muktedirdir."
Dendias ise, "Doğu Akdeniz'de hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Türkiye hem Ege'de hem Doğu Akdeniz'de kurallara aykırı davranıyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Çanakkale'de Sahil ve Parkların Halka Kapatılması Tepkilerin Odağında - Vaka Sayısı 60 Binin Üzerinde: 297 Can Kaybı Var! - Gerekçe 'Laikliğe Aykırılık': KKTC'de Kur'an Kursları Kapatılıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER