Çay Saatleri İçin Vazgeçemeyeceğiniz 7 Kurabiye Tarifi

Çay keyfinize eşlik edecek birbirinden lezzetli kurabiyelerle hem kendinizi hem misafirlerinizi mutlu edin! Çay Saatleri İçin Vazgeçemeyeceğiniz 7 Kurabiye TarifiÇay Saatleri İçin Vazgeçemeyeceğiniz 7 Kurabiye Tarifi PERİŞAN KURABİYE125 gram tereyağı1 SB toz şeker2 adet yumurta1/2.

Çay Saatleri İçin Vazgeçemeyeceğiniz 7 Kurabiye Tarifi

Çay keyfinize eşlik edecek birbirinden lezzetli kurabiyelerle hem kendinizi hem misafirlerinizi mutlu edin! Çay Saatleri İçin Vazgeçemeyeceğiniz 7 Kurabiye TarifiÇay Saatleri İçin Vazgeçemeyeceğiniz 7 Kurabiye Tarifi

PERİŞAN KURABİYE

125 gram tereyağı1 SB toz şeker2 adet yumurta1/2 SB sıvı yağ1 paket kabartma tozuBir çimdik tuz1 TK vanilin3-3,5 SB unKırık cevizKuru üzümDamla çikolataOda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri çırpın. Sırasıyla yumurtaları, sıvı yağı ekleyip çırpın. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Hamur toplanınca ceviz, damla çikolata ve kuru üzümü ilave edin. 15-20 dakika buzdolabında soğutun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğündeki kurabiye parçalarını dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-19 dakika pişirin.

ZEBRA KURABİYE

70 gram tereyağı1/2 SB pudra şekeri1/2 SB nişasta1/4 SB sıvı yağ1/2 paket kabartma tozu1 paket vanilya1,5 SB un1 YK kakaoTereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, nişasta ve vanilini karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurun 1/3 ünü ayırın ve kakaoyu ekleyin. Beyaz hamuru açın. Aralarına ufak rulo yaptığınız kakaolu hamuru koyup merdanayle tekrar açın. İstediğiniz bir kalıpla şekiller kesin ve Önceden ısıtılmış fırında hafif esmerleşene kadar pişirin.

ATOM KURABİYE

125 gram tereyağı1 adet yumurta sarısı1/4 SB sıvı yağ1/4 SB yoğurt1 paket vanilya1 TK kabartma tozu2 SB unİç harcı için;1 adet elma3 YK pekmez1 avuç kuru üzüm6 adet kuru kayısıCevizTarçınÜzeri için;Yumurta akıFındık kırığıİç harcı için gerekli malzemeleri tavada soteleyin ve ocaktan aldıktan sonra tarçını ekleyip soğutun. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, tuzu ve vanilini karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurdan ufak parçalar alın. İçine iç harçtan koyup kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta akını sürün. Fındık kırığını serpin ve önceden ısıtılmış 170 fırında 18-19 dakika pişirin.

PASTANE KURABİYESİ

125 gram tereyağı1/2 SB sıvı yağ1 adet yumurta3/4 SB şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 çimdik tuz3,5-4 SB unÜzeri için:Erimiş çikolataFındıkAntep fıstığıHindistan ceviziTereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, tuzu ve vanilini karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurdan ufak parçalar alın ve rulo yapıp uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 21-22 dakika pişirin. Kurabiyeleri önce erimiş çikolataya sonra diğer malzemelere batırın ve servis edin.

PORTAKALLI KURABİYE

1 tane yumurta70 gram tereyağı1/4 SB sıvı yağ3/4 SB şeker1 adet portakal1/2 kabartma tozu1 TK vanilinUnÜzeri için:TarçınPortakalı ufak ufak dilimleyin. Sıvı malzemeleri ve şekeri portakal ile mutfak robotundan geçirin. Karışımı orta boy karıştırma kabına dökün. Vanilin, kabartma tozunu ilave edin. Üzerine azar azar un dökün ve hamuru toparlayın. Ufak parçalar alıp tepsiye dizin. Üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif esmerleşene kadar pişirin.

ŞAM KURABİYESİ

200 gram tereyağı2 yumurta1 SB toz şeker1 portakalın kabuğu1/4 SB portakal suyu4 TK yoğurt1/2 TK karbonat1/2 TK kabartma tozu1 paket vanilin4,5-5 SB unKaplamak için:Toz şekerOda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu ve yoğurdu karıştırın. Üzerine kuru malzemeleri ilave edin. Unu azar azar döküp yoğurun. Hamurdan ufak parçalar koparın ve toz şekere bulayın. Üzerine x şeklinde çentik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

TARÇINLI KURABİYE

1/2 SB pudra şekeri1 yumurta beyazı1 paket vanilin1 paket kabartma tozu1 çimdik tuz1/4 SB sıvı yağ250 gram tereyağı4 SB un1/2 SB ince dövülmüş ceviz1 TK tarçınÜzeri için:4 YK pudra şekeri1,5 TK tarçınTereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın ve ceviz karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-21 dakika pişirin. Fırında kurabiyeler pişerken pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Sıcak kurabiyeleri karışıma bulayıp servis edin.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER