Cemil Çiçek: 'Erdoğan Bayraktar Hakkındaki İddialar, Diğer Üç Bakanınkinden Ayrıydı, Yüce Divan'a Gitmeliydi'

Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık soruşturmaları ile ilgili, "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" demişti, Cemil Çiçek'le ilgili iddialarda da bulunmuştu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Ü.

Cemil Çiçek: 'Erdoğan Bayraktar Hakkındaki İddialar, Diğer Üç Bakanınkinden Ayrıydı, Yüce Divan'a Gitmeliydi'

Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık soruşturmaları ile ilgili, "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" demişti, Cemil Çiçek'le ilgili iddialarda da bulunmuştu

s-20afdbca6f21102489aceb8846b7169cd5c0f5
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek , kendisini de işaret eden eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık soruşturmaları ile ilgili sözlerine ilişkin olarak, " Bu dosyalar Yüce Divan’a gitmeliydi. Gitseydi ve bir karar çıksaydı, bugün bunlar konuşulmazdı" dedi.Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında bakanların rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözlerine ilişkin olarak Cemil Çiçek ile konuştu.

"Yüce Divan’da müspet ya da menfi bir karar çıkacaktı ve daha sağlıklı sonuçlanacaktı"

s-297f334373bd3603d4f486369a763d52e06707
Pehlivan'ın aktardığına göre Çiçek şunları söyledi:“Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialar, diğer üç bakanınkinden ayrıydı. Biri bakanlık, diğer dosyalar ise Rıza Sarraf ile ilgiliydi. O dönem bu farkı konunun muhatabı olan herkese söyledim. Yapılan işlemlerin usule uygun olması için uyarılarımı yaptım. Zira, ayrı önergeler verilmeliydi.Ama ben kimseye antipati ya da sempati üzerinden iş yapmam. Hukuk neyi emrediyorsa onu yaptım. Bayraktar ‘benim günahım yok’ demek istemiş. Ama ben kimsenin gerekçesi olmam.Bu dosyalar Yüce Divan’a gitmeliydi. Gitseydi ve bir karar çıksaydı, bugün bunlar konuşulmazdı. Yüce Divan’da müspet ya da menfi bir karar çıkacaktı ve daha sağlıklı sonuçlanacaktı.Burada bir nokta daha tartışılmalı. O da şu ki: Muhalefetin bile neden aylar sonra, ancak Mart 2014’te soruşturma önergesi verdiğidir.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER