Ceren Damar Davasında Katilin Dedesinden İğrenç Sözler: 'Sıpanın Oynaması Eşeği Yoldan Çıkarır'

Ankara'da sınavda kopya çekerken yakalandığı araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'i odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren Hasan İsmail Hikmet'in tutuklu yargılanmasına devam edildi.

Ceren Damar Davasında Katilin Dedesinden İğrenç Sözler: 'Sıpanın Oynaması Eşeği Yoldan Çıkarır'
Ankara'da sınavda kopya çekerken yakalandığı araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'i odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren Hasan İsmail Hikmet'in tutuklu yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmada "Bu bir kadın cinayeti değildir" sözleriyle tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak, çok tuhaf bir biçimde Hasan İsmail Hikmet ile Şair Nazım Hikmet arasında bağlantı kurmaya çalıştı. Sanığın dedesi ise tanıklığı esnasında Ceren Damar'ı kastederek "Sıpanın oynaması eşeği yoldan çıkarır" sözlerini sarf etti. s-c461daa47945a907e3e622d54e53abe93df439
Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet daha önce iki duruşmaya daha çıkmıştı.

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Savcılık sanık hakkında bir önceki duruşmada "canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız tabanca bulundurmak" ve cinayetin ardından kendisini kovalayan bir öğrenciye yönelik "silahla tehdit" suçlarından da 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Sanık Avukatı Vahit Bıçak: "Bu bir kadın cinayeti değildir"

s-7987a2ccba64648baa3f73121351f118024548
Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu ile Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği davaya katılma talebinde bulundu. Bunun üzerine sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak, "Bu bir kadın cinayeti değildir. Kadının cinsiyetinden dolayı işlenmiş bir cinayet değildir. Burada bir kadın cinayet yoktur" dedi. Salonda bulunanlar sanık avukatı Bıçak'a tepki gösterdi. Duruşmada dinlenen ilk tanık anne Hatice Hikmet olay gününü ve sonrasını anlattı. Sanık avukatı Vahit Bıçak'ın "Oğlunuz beyanında bir bayan tarafından cinsel tacize uğradığını iddia etti. Çocuğunuz yalan söyler mi?" şeklindeki sorusuna Hatice Hikmet, "Oğlum asla yalan söylemez" yanıtını verdi.

"Türkiye'de kopya çekmeyen öğrenci mi var?"

s-c935dcf019ddfa96e6a0d15111e3287309cd71
Damar ailesinin avukatı, sanığın annesine, "Oğlunuzun kopya çektiğini biliyor muydunuz?" diye sorunca avukat Vahit Bıçak cevap vererek, "Türkiye'de kopya çekmeyen öğrenci mi var?" dedi. Sanık avukatının bu sözleri de salonda bulunanların tepkisine neden oldu. Ceren Damar’ın babası, sanık Hikmet’in 2015 yılında sahte belgelerle bir kadının hayatını kararttığını ve kadının yurtdışına yerleşmek zorunda kaldığını söyledi. Özel hayatın gizliliğini öne süren sanık avukatı Bıçak, Hikmet’in bu iddiaya yanıt vermeyeceğini söyledi.Tanık olarak dinlenen sanığın dedesi ve arkadaşları ise sanık ile Ceren Damar Şenel'in ilişkisi olduğunu iddia etti. Dede İsmail Elçi: "Bu çocuk ne sigara ne içki içer ne kumar oynar. Kendi halinde, evine, ailesine bağlı bir kişi. Bu hareketi nasıl yaptığını anlamış değilim. Mutlaka nedeni vardır." dedi.

Hikmet'in dedesi: "Sıpanın oynaması eşeği yoldan çıkarır"

Savunma tanıklarından Yiğit A. ise sanıkla 2008'den beri arkadaş olduklarını, olaydan sonra annesinin ardından kendisini aradığını, "Hakkını helal et. Hocayı vurdum. Teslim olmaya gidiyorum" dediğini anlattı. Tanık, Hikmet'in hocasıyla ilişkisi olduğunu 2-3 sene önce kendisine söylediğini, kendisinin ise "iç ilişkilerine karışmamak için bir şey sormadığını" savundu.Tanık Hasan A ise, sanıkla çocukluk arkadaşı olduklarını bildirerek, "(Sanık) Olaydan bir ay evvel kahve içmeye çağırdı. Sohbette bir kız arkadaşı olup olmadığını sordum. Olduğunu ama ayrıldığını söyledi. Kim olduğunu sorduğumda Ceren adlı bir hoca olduğunu söyledi. Ayrıldığı için sınavlarda baskı uyguladığını söyledi." beyanını verdi.

Dava 21 Şubat'a ertelendi

s-fc6d5aa90d47f9f79b90d5d14b6b493a9401e9
Tanık ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı'na söz hakkı verildi. Bir önceki celse verdiği mütalaasını tekrar ettiğini belirten savcı, sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık ve avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlamaları için ek süre verdi. Sanık Hikmet'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 21 Şubat'a erteledi.

'Nazım Hikmet ile aynı soyadını taşıyor'

Öte yandan sanık avukatı Bıçak'ın usule ilişkin itirazlarını sunduğu esnada, "Sanık ülkemizin yetiştirdiği kıymetli değerlerden Nazım Hikmet ile aynı soyadını taşıyor" demesi, salondaki izleyicilerin tepkisine neden oldu. s-f09315e64a7446afdec9a198859ebe68d54737
Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar, "Savunmaya süre verdi. Bir sonraki duruşmada savunma yapılmasına yönelik karar açıklandı. 21 Şubat 2020'de son savunma yapılacak ve karar verilecek." diye konuştu.

Dava sosyal medyanın da gündemindeydi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER