Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 'Saraçoğlu' Ankaralılara Mahalle Kültürünü Yaşatacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Saraçoğlu Projesi'yle Ankara'nın merkezine havuzu, parkları ve anıt ağaçlarıyla, özgün mimarimizi koruyarak yaşattığımız yemyeşil bir yaşam alanı kazandırıyoruz." dedi. Bakan Kurum, "Saraçoğlu Mahallesi Koruma Yenileme ve Yaşatma Pr.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 'Saraçoğlu' Ankaralılara Mahalle Kültürünü Yaşatacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Saraçoğlu Projesi'yle Ankara'nın merkezine havuzu, parkları ve anıt ağaçlarıyla, özgün mimarimizi koruyarak yaşattığımız yemyeşil bir yaşam alanı kazandırıyoruz." dedi.

s-d7cd58f23a5727a862b7f27352cbe6598d2979
Bakan Kurum, "Saraçoğlu Mahallesi Koruma Yenileme ve Yaşatma Projesi Tanıtım Toplantısı"na katıldı.Ankara'nın ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'nin ihya sürecini başlattıklarını dile getiren Kurum, "Ankara'nın merkezini daha da canlı kılacak, milli mimarimizi, doğal varlıklarımızı koruyarak yaşatacak bu örnek çevre ve şehircilik projemizi, milletimize armağan ediyoruz." diye konuştu. Haberin Tamamı İçin:

"Ankara'nın çehresini baştan başa yeniliyoruz"

s-babfeee0160e0ac93a0d00730bd7c7f539246c
Ankara'yı "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Başkenti" yapmak için, dünya başkentleri arasında en üst sıralara sokmak için büyük projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirten Kurum, şöyle konuştu:"Başkentimizi doğal güzelliklerini, göllerini, akarsularını, yeşil alanlarını koruyan bir çevre ve şehircilik hamlesiyle, 2023'e, 2053'e, 2071'e hazırlıyoruz. Bir taraftan 'Ankara'nın her yerinde kentsel dönüşüm' diyor, 21 riskli ve 33 rezerv yapı alanımızda deprem dönüşüm projelerimizi sürdürüyoruz, diğer taraftan birbirinden güzel ve sağlam kamu binalarıyla, sokak sağlıklaştırma, cephe yenileme çalışmalarımızla Ankara'nın çehresini baştan başa yeniliyoruz. Özellikle Eski Ankara adıyla andığımız Altındağımızda Hamam arkası mevkiindeki konakların restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor."

"Ankara bizim ortak istikbalimizdir"

s-4788e7c131dd21017ff7f1d4391a695dc3a56b
Ankara'nın yeni sosyal konutlarıyla "yatay mimariyle yükselen bir başkent", dönüşüm konutlarıyla "daha sağlıklı ve güvenli bir şehir" olacağına dikkati çeken Kurum, "Ankara, sadece bir başkent değil, Anadolu'nun ortasından yeni dünya düzenine yön veren bir merkezdir. Ankara bizim ortak davamız, Ankara bizim ortak istikbalimizdir." ifadelerini kullandı.Milletvekilleri ve belediyelerle başkentte yeni vizyoner hizmetlerin hızlı bir şekilde ortaya konması gerektiğini belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı:"Bir yenileme, koruma ve yaşatma projesi olan Saraçoğlu Projesi'yle Ankara'nın merkezine havuzu, parkları ve anıt ağaçlarıyla, özgün mimarimizi koruyarak yaşattığımız yemyeşil bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Saraçoğlu Projesi'ni tamamen çevre ve doğa merkezli bir yaklaşımla ele alıyoruz. Saraçoğlu'nun tarihi dokusunu oluşturan buradaki 44 tescilli yapıyı restore ederek muhafaza ediyoruz. Bu süreci de Kültür Varlıkları Kurulu'nun vermiş olduğu onaylarla, bilim adamarımızın, hocalarımız, mimarlarımız, mühendislerimizin onayıyla yürütüyoruz. 'Biz her şeyin doğrusunu biliriz, bizim dediğimiz doğrudur' anlayışıyla değil, kapsayıcı, paylaşımcı bir yaklaşımla, yeri geldiğinde belediyemizle, üniversitedeki hocamızla istişareler ederek, vatandaşlarımızın taleplerini alarak yürütmekteyiz. Yine mazisi yarım asrı aşan anıt ağaçlarımızın tamamını gözümüz gibi koruyoruz. Tek bir ağacın bile zarar görmesine izin vermiyoruz. Bütün tescilli yapı ve anıt ağaçlarımızı özenle koruyarak, bu güzel mahallenin yine yeşiliyle, güzelliğiyle Ankara'ya nefes aldıracak bir mahalle olarak kalmasını sağlıyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER