CHP'den 8 Mart Paylaşımı: İktidarın Kadına 19 Yıllık Bakışının Kısa Özeti

Cumhuriyet Halk Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir video paylaştı.

CHP'den 8 Mart Paylaşımı: İktidarın Kadına 19 Yıllık Bakışının Kısa Özeti

Cumhuriyet Halk Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir video paylaştı. AKP iktidarının kadına bakışının eleştirildiği görüntüler "Kadınlar daha iyisini hak ediyor. Çünkü Türkiye daha iyisini hak ediyor. Hep yanınızda olacağız" notuyla paylaşıldı.

Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Melih Gökçek gibi isimlerin kadınlarla ilgili geçmişte yaptığı açıklamaları yer aldı.

Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Melih Gökçek gibi isimlerin kadınlarla ilgili geçmişte yaptığı açıklamaları yer aldı. Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Melih Gökçek gibi isimlerin kadınlarla ilgili geçmişte yaptığı açıklamaları yer aldı.

Kılıçdaroğlu çiftinden 8 Mart paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün bir paylaşım yapmışlardı.Selvi Kılıçdaroğlu videolu paylaşımda şunları kaydetmişti:"Herkes bir şeyler söyleyecek ama bu kadar kadına şiddetin olduğu bir dönemde pek gönül rahatlığıyla onu da kutlayamayacağız gibime geliyor." CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da kadına yönelik şiddeti hep birlikte kınadıklarını vurgulayarak, "Gereğini yapıyor muyuz? Bu konuda endişelerim var" diye konuşmuştu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etmişti:"Artık bu utancı üzerimizden atmak zorundayız. Birlikte kadın, erkek, mücadele ederek, hak mücadelesi, adalet mücadelesi vererek, birlikte yapacağız, sözümüz söz bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracağız. Kadınların bu anlamlı günü kutlu olsun. Onları yürekten kutluyorum."
Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Büyük Buluşma 10. Yılında da Gerçekleşti: Karşınızda Yaren Leylek ve Adem Amca - Özdemir Erdoğan: 'Zeki Müren Kötü Örnek Olmadıysa LGBT'ler Nereden Çıktı?' - Aracında Uyuşturucu Bulunmuştu! Yasak Elma'nın Oyuncusu Adliyeye Sevk Edildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER