CHP'li Altay: 'Cumhurbaşkanı Adayının Kim Olacağına Millet İttifakı Karar Verecek'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu" ifadesiyle ilgili "Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adaylığına ya da bir başka adaya Millet İttifakı birlikte ortak olarak karar verecektir" dedi.  C.

CHP'li Altay: 'Cumhurbaşkanı Adayının Kim Olacağına Millet İttifakı Karar Verecek'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu" ifadesiyle ilgili "Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adaylığına ya da bir başka adaya Millet İttifakı birlikte ortak olarak karar verecektir" dedi. 

s-cb964429012837120295de377946065e633a00
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu” açıklaması hatırlatılarak, cumhurbaşkanı adaylarının netleşip netleşmediği yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Ortak karar verilecek"

s-6a73e82b0ea66783f5355ad057ef3051a805fe
"Her Cumhuriyet Halk Partili Genel Başkanını cumhurbaşkanı olarak görmek ister. Bu doğal ve doğru olandır. Ancak Genel Başkanımızın müteaddit defalar zikrettiği, söylediği gibi bu konuya Millet İttifakı karar verecektir. Bakın, Genel Başkanımız karar verecek demiyorum, Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adaylığına ya da bir başka adaya Millet İttifakı birlikte ortak olarak karar verecektir. Sayın Kuşoğlu'nun parti yöneticisi sıfatıyla Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istemesi ve ilan etmesi gayet doğaldır, ama kararı verecek olan tekrar söylüyorum, Millet İttifakıdır. Bu konuda partimizin, Sayın Genel Başkanımızın anlayışı budur."

CHP'li Kuşoğlu'nun açıklaması

CHP'li Kuşoğlu: 'Cumhurbaşkanı Adayımız Kılıçdaroğlu'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER