CHP'li Belediyeler Kent Kent 'Yoksulluk Haritası' Çıkarıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili tüm belediyelerin kendi bölgelerinin yoksulluk haritasını çıkarması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Buna göre sosyal yardımlar bu haritaya göre dağıtılacak.

CHP'li Belediyeler Kent Kent 'Yoksulluk Haritası' Çıkarıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili tüm belediyelerin kendi bölgelerinin yoksulluk haritasını çıkarması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

s-5b5e338955ec636d8618833ce9a080fbba8005
Buna göre sosyal yardımlar bu haritaya göre dağıtılacak. Çalışmayla birlikte yoksulluğun boyutunun da ortaya çıkacağı iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan ve ihtiyacın sosyal yardımlara başvuran aile sayısında artış yaşanmasından kaynaklandığı söyleyen Torun, “Siyasi iktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkararak, belediye hizmetlerine yön vereceğiz” dedi.

"İktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verileri ortaya çıkacak"

s-c0a036d0aa64a7a305fb57b83b0afb0a3fa837
BirGün'ün aktardığına göre Torun şu bilgileri verdi:Sadece İstanbul’da büyükşehir belediyesine yardım için başvuran hane sayısı 1,2 milyona ulaşmış durumda.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ‘Yoksulluk Haritası’ modelini tüm belediyelerimize yaygınlaştırmak için yeni bir çalışmaya başlandı. Belediyelere gelen sosyal yardım başvurularını, belediyelerin farklı alanlardaki verilerini ve yapılan araştırmaları bir araya getirip, belediyelerin bulunduğu bölgelerde, yoksulluk haritaları çıkarılacak.Bölge bölge hane ve gelir durumları, yaş ve cinsiyet gruplarına göre dağılım, sigortasız çalışma, sosyal durum gibi pek çok başlıktaki veriler derlenerek, farklı katmanları olan bir harita oluşturulacak. Bu harita sayesinde bölgelerin ihtiyaçları da net olarak belirlenecek. Bir belediye bir hizmet üreteceği zaman bu haritaya bakarak, hangi bölgenin neye ihtiyacı olduğunu zaman kaybetmeden saptayacak.Büyük ölçüde Türkiye’nin yoksulluk fotoğrafı çekilmiş olacak. Siyasi iktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkararak, belediye hizmetlerine yön verilecek. Temel amaç, bir ailenin daha derdine derman olabilmek. 16 Yaşındaki Genç Kız, 'İkinci Eşi' Olmayı Reddettiği Amcasının Oğlu Tarafından Vuruldu - İşsizlik Oranı Yüzde 13,1'e Geriledi - Torba Kanundan Çıkan Düzenleme: İçkili Yer Açabilmek İçin Emniyetten İzin Alınacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER