CHP'li Şimşek: 'Valilerin İktidarın Değil, Devletin Valisi Olması Gerektiğini Hatırlattım'

"Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz" açıklamasıyla gündeme gelen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan eski CHP milletvekili Berhan Şimşek, "Valilerin iktidarın değil, devletin valisi olması gerektiğini hatırlattım" dedi. Sözcü g.

CHP'li Şimşek: 'Valilerin İktidarın Değil, Devletin Valisi Olması Gerektiğini Hatırlattım'

"Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz" açıklamasıyla gündeme gelen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan eski CHP milletvekili Berhan Şimşek, "Valilerin iktidarın değil, devletin valisi olması gerektiğini hatırlattım" dedi.

s-429719076d5f992b5f70f6d4e8209a2cb21982
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Berhan Şimşek'in 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yaptığını hatırlatarak, ruhsatlı silah alma hakkı olmasına rağmen almadığını belirterek, "Şimdiye kadar silah almaya gerek bile duymamış olan eski milletvekillerinin şimdi tabanca almak için başvurma gereğini duyar hale gelmelerinin üzerinde durulmalı" ifadesini kullandı.Öztürk, "CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı, eski milletvekili, sanatçı Berhan Şimşek, televizyonda katıldığı tartışma programında vali ve kaymakamlarla ilgili sözleri nedeniyle tehdit ediliyor, vali ve kaymakamlara da, Şimşek hakkında şikayetçi olmaları için yazı gönderiliyor. Berhan Şimşek, 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yaptı. İndirimli ruhsatlı silah alma hakkı olmasına rağmen, silah almayan az sayıdaki milletvekili arasındaydı. Aradan 13 yıl geçtikten sonra Şimşek, silah ve taşıma ruhsatı alabilmek için valiliğe başvurdu, tıpkı saldırıya uğrayan GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ gibi. Şimdiye kadar silah almaya gerek bile duymamış olan eski milletvekillerinin şimdi tabanca almak için başvurma gereğini duyar hale gelmelerinin üzerinde durulmalı. 'Hayırdır, ne oluyor size?' denilmeli" düşüncesini dile getirdi.

"Hizmetini düzgün yapan valiye, kaymakama laf eder miyim?"

s-be2620d4bfe251a4a127cb76f9a46b3ae090d7
Şimşek'le görüştüğünü aktaran Öztürk, "Dün, Berhan Şimşek'i aradım. Kendisinin 'Kral çıplak' dediğini belirtti. Kesinlikle terörle mücadele eden askere, jandarmaya, polise olumsuz bir sözünün olmadığını belirtti. 'Hizmetini düzgün yapan valiye, kaymakama laf eder miyim? Onlar bizim değerlerimiz. Benim kastettiğim bir siyasi partinin sözcüsü gibi davranan, toplantılara bile diğer partilerin milletvekillerini çağırmayan valilere, kaymakamlaradır. Valilerin iktidarın değil, devletin valisi olması gerektiğini hatırlattım' dedi. Berhan Şimşek de silahlanıyorsa, silahlanmanın boyutunu varın siz hesaplayın… " diye yazdı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER