CHP'li Taşçıer'den 'Fahrettin Koca' İddiası: 'Ansızın Ortadan Kaybolabilir'

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde çok konuşulan "Mart şubattan hatta nisan marttan zaten iyi olacak" sözlerini hatırlatan CHP Milletvekili Gamze Taşcıer "Fahrettin Koca da çıkıp millete aynı masalı anlatıyor.

CHP'li Taşçıer'den 'Fahrettin Koca' İddiası: 'Ansızın Ortadan Kaybolabilir'

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde çok konuşulan "Mart şubattan hatta nisan marttan zaten iyi olacak" sözlerini hatırlatan CHP Milletvekili Gamze Taşcıer "Fahrettin Koca da çıkıp millete aynı masalı anlatıyor. Berat Bey de böyle aylarla, tarihlerle haşır neşirdi. Şimdi ortadan kayboldu" dedi.

s-730c436d1e24230590ee29468a8a24d10c4571
Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın istifa sürecini hatırlatarak, "Fahrettin Bey de ansızın ortadan kaybolabilir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kovid - 19 aşılarıyla ilgili açıklamalarına dikkat çeken Taşcıer, şunları söyledi

"Sayın Bakan baharları karıştırmış"

s-a5f37e1bdb5b2a90e69897b429a1246d673d2b
“Ocak ayında 20 milyon daha gelecek' dendi, o da gelmedi. Baktılar hiçbir sözlerini tutamıyorlar 'kaç doz aşı geldiğini açıklamaktan vazgeçtik' dediler. Mart geldi çattı. 'İlkbahar sonuna kadar 105 milyon doz yapacağız, bunlar da Astrazeneca ve Biontech hariç, onlar da gelirse değmeyin keyfimize' dediler. Üzerinden daha 15 gün geçmeden, ‘umarız sonbahara kadar aşılarız herkesi’ dediler. İlkbahar oldu sonbahar. Sayın Bakan, belli ki baharları karıştırmış ama umuyoruz da yılları da karıştırmamıştır. Yarın çıkıp, ‘ben 2022’nin sonbaharını kastetmiştim’ derse kimse şaşırmasın. Çünkü gidişat o yönde. Zaten bu günlük aşılama oranlarıyla 2022’nin sonbaharı da imkânsız gözüküyor."

Detaylar için

Bakan Koca Önceki Sözünü Unuttu, Aşılama Hedefi ve Umutlar Sonbahara Kaldı... -

"Berat Albayrak'ın ünlü bir sözü vardı..."

s-04ba834e1a375c66018c384a785f12e7e25a08
"Bunun da bir ötesi, daha aşı olmayan on milyonlarca vatandaşa, ‘Siz aşı oldunuz ya, haberiniz yok mu?’ denmesidir. Berat Albayrak’ın ünlü bir sözü vardı, ‘aralık kasımdan, ocak aralıktan, şubat da ocaktan daha iyi olacak. Net söylüyorum, Mart da şubattan, hatta nisan marttan zaten iyi olacak.’ Aynı hikaye Fahrettin Koca da çıkıp millete aynı masalı anlatıyor. Berat Bey de böyle aylarla, tarihlerle haşır neşirdi. Şimdi ortadan kayboldu. Nerede, ne yapıyor bilen yok. Ne olur bilinmez ama her gün hayatımızda yer alan Fahrettin Bey de ansızın ortadan kaybolabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İstanbul'un Her Yerinden Tarih Çıkıyor: Kaldırımın Altından Dergah Binası Kalıntıları Çıktı - Londra'da Bir Polisin Kaçırıp Öldürdüğü Kadın İçin Düzenlenen Anma Törenine Polis Müdahale Etti - İstanbul'un En Kalabalık Mahallesi 3 İlin Nüfusunu Geride Bıraktı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER