CHP'li Yavuzyılmaz'dan '82 Şirkette Görev Yapan AKP'li Bürokrat' İddiası

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcısı AKP’li Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yaptığını öne sürerek "Bir insan fizyolojik olarak bu görevleri yapabilir mi? Bu AK Partili bürokratın aynı anda 81 şir.

CHP'li Yavuzyılmaz'dan '82 Şirkette Görev Yapan AKP'li Bürokrat' İddiası

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcısı AKP’li Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yaptığını öne sürerek "Bir insan fizyolojik olarak bu görevleri yapabilir mi? Bu AK Partili bürokratın aynı anda 81 şirketin yönetim kurulunda ne işi var?" diye sordu.

s-e1bc686c9859d2acca29955fc1a6ff9304d05a
Deniz YavuzyılmazCHP’li vekil Twitter paylaşımında Avunç’un 46 şirkette yönetim kurulu başkanı, 34 şirkette yönetim kurulu üyesi, iki şirkette müdürler kurulu başkanı olduğunu belirtti.

Yavuzyılmaz, iddialarına kanıt olarak MERSİS ve Ticaret Sicil Gazetesi'ni gösterdi.

"TMSF usul ve esaslar tebliğine göre; bu bürokrat tek şirketten ücret alıyor (!) Bir insan fizyolojik olarak aynı anda 81 şirkette görev yapabilir mi? Bu AK Partili bürokratın aynı anda 81 şirketin yönetim kurulunda ne işi var?" diye soran Yavuzyılmaz, Avunç’un atandığı 82 şirketi de paylaştı.

Yavuzyılmaz, son dönemde kamuda çift maaş alan bürokratların peşine düşmüştü. CHP'li vekilin daha önce kamuoyu ile paylaştığı haberler

Milyonerler Kulübü: CHP Milletvekili Yavuzyılmaz, Çift Maaşlı Bürokratların Listesini Paylaştı - Kamuda Çift Maaş Furyası: 3 Bakan Yardımcısının Türk Telekom'dan da Maaş Aldığı Ortaya Çıktı! - Tarım ve Orman Bakanı Yardımcılarının da 'Çift Maaş' Aldıkları Ortaya Çıktı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER