CHP ve İYİ Parti 'İstanbul'da Tüm Seçim Yenilensin' Demişti: Yüksek Seçim Kurulu Başvuruları Reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.

CHP ve İYİ Parti 'İstanbul'da Tüm Seçim Yenilensin' Demişti: Yüksek Seçim Kurulu Başvuruları Reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı başvuruları reddetti.

YSK, gündem toplantısında tüm başvuruları ele aldı.

s-3da89a80b47799abcec3b681017e3568798b0eKurul, CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'daki tüm seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesi istemlerini oy birliğiyle reddetti.

Ne olmuştu?

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na Başvurdu: 'Gerçekten Bir Şeyler Olduysa, 24 Haziran'da da Oldu' - CHP, İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleriyle 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle YSK'ya dilekçe vermişti. CHP'nin ardından İYİ Parti de  seçimlerinin 'tümünün iptal edilmesi' için YSK'ya itiraz başvurusunda bulunmuştu.

CHP adına başvuruyu yapan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek "24 Haziran'da da kamu görevlisi olmayan on binlerce kişi sandıklarda görev yaptı. Gerçekten bir şeyler olduysa 24 Haziran'da da oldu" demişti.

CHP adına başvuruyu yapan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek "24 Haziran'da da kamu görevlisi olmayan on binlerce kişi sandıklarda görev yaptı. Gerçekten bir şeyler olduysa 24 Haziran'da da oldu" demişti.CHP adına başvuruyu yapan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek "24 Haziran'da da kamu görevlisi olmayan on binlerce kişi sandıklarda görev yaptı. Gerçekten bir şeyler olduysa 24 Haziran'da da oldu" demişti. Dilekçede "24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde de 'bir şeyler olduğu' açıkça ortaya çıkmıştır. Kimlerin ve nasıl gerçekleştirdiğini bilmiyoruz ama, kesinlikle bir şeyler oldu' denilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER