Çift Doz Aşı Olmayanların Toplu Alanlara Girmesinin Kısıtlanması İçin Kanun Teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayanların toplu alanlara girmesinin kısıtılanması için kanun teklifi verdi. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayan yurttaşların toplu alanlara girmelerinin kısıtlanması için TBMM’ye kanun teklifi.

Çift Doz Aşı Olmayanların Toplu Alanlara Girmesinin Kısıtlanması İçin Kanun Teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayanların toplu alanlara girmesinin kısıtılanması için kanun teklifi verdi.

s-224f5db055a811445a9376ade41b256b3b64ff
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayan yurttaşların toplu alanlara girmelerinin kısıtlanması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, Koronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün aşısızlar olduğunu hatırlatan Fikret Şahin, “Pandemiye karşı tek silahımız aşı, toplumsal aşılama olmadan pandeminin üstesinden gelmek mümkün değil” dedi.

"Aşısızlar nedeniyle pandeminin etkisi sürüyor"

s-f274b38d967e4b48abd6cff6c83c4708664697
14 Ocak’tan bu yana yurt genelinde yürütülen aşılama kampanyası üzerinden geçen sekiz ayda toplumun ancak yüzde 42’sinin aşılanabildiğini anımsatan CHP’li Şahin, “Aşılama faaliyeti, hem bireyleri hem de toplumun tamamını bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik en etkili koruyucu sağlık tedbiridir. Ancak ülkemizde sırası gelmesine rağmen aşısını olmayan 20 milyonun üstünde vatandaşımız bulunmaktadır. Bu da pandeminin etkisini devam ettirmekte, yeni varyantların yayılmasına neden olmaktadır” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER