Çin'de koronavirüsten daha ölümcül yeni virüs ortaya çıktı! DSÖ'den konuyla ilgili kritik tanımlama

Çin'de başlayan SARS sanki yeni alıcı koronavirüs salgınından sonra bir diğer ölümcül virüs ortaya çıktı.

Çin'de koronavirüsten daha ölümcül yeni virüs ortaya çıktı! DSÖ'den konuyla ilgili kritik tanımlama

Çin'de başlayan SARS sanki yeni alıcı koronavirüs salgınından sonra bir diğer ölümcül virüs ortaya çıktı. Çinli bilim insanları yeni herif domuz gribi virüsünün saptama edildiğini duyurdu. Yeni nesil H1N1 influenzanın domuzlar kadar taşındığı ancak insanlara bulaşabileceği aktarıldı. Araştırmacılar virüsün hızlıca mutasyona uğrayıp yeni bir pandemi (küresel salgın) riski oluşturmasından endişe ediyor.

Bilim insanları yeni tespit edilen virüs sebebiyle domuz yetiştiriciliği ve mezbahaları alanlarında çalışanların yakından peşine düşüp takip edilmesi tavsiyesinde bulundu.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

NTV'nin haberine göre; Dünya Sıhhat Örgütü sözcüsü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü, Çinli bilim insanlarının yeni çalışmasını dikkatlice okuyacaklarını söyledi ve "Gardımızı indiremeyiz" ifadelerini kullandı.

2009'DAKİ MEKSİKA SALGINI

En son 2009 yılında Meksika'da domuz gribi salgınına rastlanmıştı. Salgın birincil tahminlerden daha az ölümcül çıkmıştı ama Çinli araştırmacılar yeni tespit edilen influeanza virüsünün öncekilere göre daha "fena" olduğuna dikkat çekti.

Bilimsel olarak G4 EA H1N1 adı verilen virüs şimdilik geleneksel grip aşılarıyla çare edilemiyor. Araştırmacılar ihtiyaca göre var olan aşıların tedaviye tarafından değiştirilebileceğini umuyor.

INFLUENZA SALGINLARI DAHA YAYGIN

Domuz gribi olarak tanıdık H1N1 influenza salgınları Kovid-19 daha ölümcül. Şimdiye kadar dünya üstünde milyonlarca insan H1N1'in öbür türleri nedeniyle hayatını kaybetti.

Tarihte İspanyol Gribi olarak aşina 1912-1920 influenza salgınına sebep olan virüsün türü de H1N1'di.

Resmi rakamlar tutarlılık göstermese de 500 milyondan artı insanın etkilendiği salgında 20 ila 50 milyon arasında insanın öldüğü tahmin ediliyor.

Çin'de koronavirüsten daha ölümcül yeni virüs ortaya çıktı! DSÖ'den konuyla ilgili kritik açıklama
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER