Çin'de sıcak hava alarmı devam ediyor

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre yarın, Şaanşi, Hınan, Anhui, Ciangsu, Siçuan, Hubey, Hunan, Ciangşi, Cıciang, Fucien ve Guicou eyaletleri, Şanghay ve Çongçing şehirleri ile Sincan Özerk Bölgesi ve İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin bazı bölümlerinde .

Çin'de sıcak hava alarmı devam ediyor

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre yarın, Şaanşi, Hınan, Anhui, Ciangsu, Siçuan, Hubey, Hunan, Ciangşi, Cıciang, Fucien ve Guicou eyaletleri, Şanghay ve Çongçing şehirleri ile Sincan Özerk Bölgesi ve İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin bazı bölümlerinde sıcaklık. 35 dereceyi geçecek.

Şaanşi, Siçuan, Hubey, Hunan, Ciangşi, Anhui, Ciangsu ve Cıciang eyaletleri ile Şanghay ve Çongçing şehirlerinin bazı bölümlerinde ise 40 ila 42 dereceye ulaşan, hatta 42 dereceyi aşan sıcaklık değerleri ölçülebileceğine işaret edildi.

Sıcak hava nedeniyle dün bu yılın "kırmızı uyarısını" yayımlayan meteoroloji yetkilileri, yerel otoritelere sıcak hava dalgasına karşı acil durum önlemlerini almaları, yangın koruma tedbirlerine hassasiyet göstermeleri ve kırılgan durumdaki nüfusun ihtiyaçlarını dikkate almaları uyarısında bulundu.

"Kırmızı" uyarı, Çin'in 4 dereceli sıcak hava uyarı sisteminde en yüksek seviyeyi temsil ediyor. Uyarılar, yüksekten düşüğe "kırmızı", "turuncu", "sarı" ve "mavi" şeklinde sıralanıyor.

Uzmanlardan uyarı: Sıcak hava dalgasına dikkat!

Çin'de sıcak hava uyarısı!

Sıcak havada nasıl beslenmeliyiz?

Fransa'da dördüncü sıcak hava dalgası geliyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER