Çin'den enerji iletim hatlarına 74.5 milyar dolarlık yatırım

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, söz konusu yatırımın Kovid-10 salgını ortamında ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunacak.

Çin'den enerji iletim hatlarına 74.5 milyar dolarlık yatırım

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, söz konusu yatırımın Kovid-10 salgını ortamında ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunacak. Şirketin açıklamasına göre yatırım yapılacak diğer kaynaklarla birlikte toplam rakamın 1 trilyon yuanı geçmesi bekleniyor.

Şirket işe ultra yüksek voltaj güç iletim projelerinin inşasına mümkün olan en kısa süre içinde başlamak istiyor. Açıklandığına göre, işe önce, 500 kilovolt altı en önemli enerji iletim hattı projelerinin inşasıyla başlanacak.

Temel nitelikli enerji iletim hattı şebekesi projelerinin yoğun olarak inşası, ülkenin güç iletim şebekesinin yüksek kaliteli gelişimini tetikleme işlevi görecek olduğu gibi üretime dönük endüstrilerin üretimlerini ve satışa dönük firma faaliyetlerinin çalışmalarını da sürdürmelerine olanak sağlayacak. Devlet Güç İletim Şebekesi, 13'üncü Beş Yıllık Plan (2016-2020) döneminde de ülkenin enerji iletim hattı şebekesine yönelik olarak toplam 2,38 trilyon tutarında yatırım gerçekleştirmişti.

Çin'de hizmet göstergesi daralmaya işaret etti

 

Çin'den uzaya 3 taykonot

 

Çin, yüksek miktarda uranyum rezervi buldu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER