Çin'den Getirilen Koronavirüs İlaçları 40 Şehre Dağıtıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kovid- 19 tedavisi gören hastalarda kullanılmak üzere Çin'den getirildiğini söylediği ilaçlar 40 şehre dağıtıldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 .

Çin'den Getirilen Koronavirüs İlaçları 40 Şehre Dağıtıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kovid- 19 tedavisi gören hastalarda kullanılmak üzere Çin'den getirildiğini söylediği ilaçlar 40 şehre dağıtıldı.

s-b1015bb72800d07f2a1cd3000f369e56b87665
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 için Çin'den yoğun bakımda tedavi süresini kısaltan ilacın alındığını, yoğun bakımlarda kullanılmaya başlanan ilacın etkinliğinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini söylediği hatırlatıldı. Açıklamada "Ankara’ya ulaşan ilaçlar, gece saatlerinde ambulans uçaklarla 40 şehre dağıtıldı. İlaçların dağıtımı 8 saat sürdü. Yeni ilaçlar, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören Kovid-19 hastaları için kullanılacak" denildi.

Koca: "Yoğun bakım tedavisini 11 günden 4 güne düşürdüğü bilgisi var"

s-ef25529febd20e013506e99ab4a22f4de29c64
Dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Çin'de tedavide kullanılan özel bir ilacın Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, şunları söylemişti:"Bu konuyla ilgili yayınları yapılmış olan özellikle yoğun bakım hastalarında kullanılmasının 11-12 günden 4 güne kadar düşürdüğüne dair bilgilerin olduğunu bildiğimiz ilaçla ilgili de bu sabah yeterli miktarda Çin'den getirebilir olduk. Bugün Çin Büyükelçiliği ile de görüştüm. Bundan sonraki süreçte de bu ihtiyacımızı karşılama noktasında bir gayret içinde olacaklar. Çin hükümeti ile birlikte şu süreçte bu mücadeleyi nasıl verdiklerini, bilgi akışı anlamında bilim kurulumuzla da birlikte Çin'den bilim insanlarının zoom veya skype üzerinden bilgi akışını sağlamak üzere de prensipte anlaşmış olduk."

Prof. Dr. Yamanel: "Hastalarda hızlı iyileşmeler olabilir"

s-49b4ced18f62357d8be4958a4bf5b89ff0b936
Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Çin'den getirilen ilaçla ilgili bilgi verdi.Prof. Dr. Yamanel, yeni tip Corona Virüs (Kovıd-19) tedavisinde kullanılan birçok ilaç olduğunu söyledi. Sıtma ilacı, anti viral ilaçların bunlardan olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yamanel, "Çin'den gelen ve gelecek olan ilaçlar da anti viral, yani virüsün etkinliğini azaltacak ilaçlar. Biz de Bilim Kurulu'nda bu hastalığın tedavi yöntemlerini tartışıyoruz. Bütün hekimlerimiz rehberlerden faydalanıyorlar ve Çin'den gelen olumlu sonuçları takip ediyoruz" dedi.Bu nedenle de Sağlık Bakanlığı'nın Çin'den faydalı olduğu bilinen ilaçları getirttiğini hatırlatan Prof. Dr. Yamanel, "Tedavi bakımından hiçbir sorunumuz yok şu an için. Getirtilen ilaçlar hastalarımızda kullanılıyor. İlaçlar daha yeni geldiği için henüz bir şey söylemek erken; ama bu tedavilerin sonuçları Sağlık Bakanlığımız tarafından şeffaf bir şekilde yapılacaktır. İlaçların bir kısmı geldi ve kullanılmaya başlandı. Ama şu anda daha çok yeni kullanmaya başladık. Bu ilaçların kullanımının ardından daha hızlı iyileşmeler olabilir. Etkin bir ilaç olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de son durum

Sağlık Bakanı Koca 'Gençlere Uyarımız Var' Dedi: Koronavirüs Sebebiyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37'ye Yükseldi - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam yaptığı açıklamaya göre; Türkiye'de yeni tip koronavirüste vaka sayısı 1529, can kaybı 37ye yükseldi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER