Çin'den Tayvan'a giden Litvanyalı bakan yardımcısına yaptırım

Çin Dışişleri Bakanlığı, Litvanya Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Agne Vaiciukeviciute ve heyetinin Tayvan ziyaretinin, "tek Çin ilkesini çiğnediğini, Çin'in iç işlerine müdahale ettiğini ve egemenliğine ve toprak bütünlüğünü zarar verdiğini" ifade ederek şun.

Çin'den Tayvan'a giden Litvanyalı bakan yardımcısına yaptırım

Çin Dışişleri Bakanlığı, Litvanya Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Agne Vaiciukeviciute ve heyetinin Tayvan ziyaretinin, "tek Çin ilkesini çiğnediğini, Çin'in iç işlerine müdahale ettiğini ve egemenliğine ve toprak bütünlüğünü zarar verdiğini" ifade ederek şunları kaydetti:

Bu kötü niyetli ve provokatif eyleme karşılık olarak Çin, Vaiciukeviciute'ye yaptırım uygulama, Litvanya Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı ile tüm temaslarını ve kara yolu ulaşımı alanındaki iletişim ve iş birliğini aksıya alma kararı almıştır.

Ne olmuştu?

Çin geçen hafta Ada'yı ziyaret eden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye de yaptırım uygulayacağını açıklamıştı. Pekin ayrıca, Washington ile savunma alanındaki bazı görüşmeleri iptal etmiş, yasa dışı göç, adli yardım, sınır ötesi suçlar, uyuşturucuyla mücadele ve iklim değişikliği görüşmelerini de askıya almıştı.

Litvanyalı bakan yardımcısı ve 11 kişilik heyeti, bu hafta içinde Ada'yı ziyaret ederek hükümet temsilcileriyle görüşmeler yapmıştı.

ABD savaş gemileri ve uçaklarını Tayvan Boğazı'ndan geçirecek

Tayvan ile ABD arasında 84 milyon dolarlık Patriot anlaşması

Tayvan'da Çin’e ait savaş uçakları ve gemiler görüldü

Çin'den, Tayvan'a 'barışçı yeniden birleşme' mesajı

Pelosi: Çin'in Tayvan'ı izole etmesine izin veremeyiz

Çin-Tayvan krizi, savunma sanayinin devlerine yaradı: Satışlar katlandı!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER