Çin'in Keşif Aracı 'Zhurong' Kızıl Gezegen'e İniş Yaptı

Çin'in Mars keşif aracı Zhurong gezgininin Kızıl Gezegen'e iniş yaptığı duyuruldu.

Çin'in Keşif Aracı 'Zhurong' Kızıl Gezegen'e İniş Yaptı

Çin'in Mars keşif aracı Zhurong gezgininin Kızıl Gezegen'e iniş yaptığı duyuruldu. ABD ve Rusya'nın ardından Çin, Mars'a gezgin yollayan üçüncü ülke oldu.

s-6eef01829f10ee150a6ebfd590ab9cd41fa7d5
Çin Ulusal Uzay Yönetiminden (CNSA) yapılan açıklamada, bu sabah Zhurong'dan telemetri sinyalinin alındığı ve gezginin başarılı şekilde Mars'a indiği bildirildi.

Zhurong'un, daha önce belirlenen Mars'ın güneyindeki bir lav tabakasına iniş yaptığı açıklandı.

s-41c45c8d6a3d51d08a4d693cd7c735e93a4edf
Çin mitolojisinde ateş ve savaş tanrısı olan Zhurong'un adını taşıyan gezgin, Temmuz 2020'de yola çıkmış ve 7 ayda Mars'a ulaşmış, yörüngeye oturması ise 3 ayı bulmuştu.Çin’in gönderdiği insansız uzay aracının içerisinde mini bir otonom arazi aracı bulunuyor."Ateş Tanrısı" adı verilen bu arazi aracı Mars yüzeyinde keşif ve araştırma görevi yapacak. Araç, üzerindeki yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde Mars’tan dünyaya görüntü gönderebilecek.Çin’in mars görevi kızıl gezegenin yüzeyi ve atmosferinde bilimsel çalışmaları da içeriyor. Gezegende bir hayat belirtisi olarak su araması da yapılacak.Çin’in uzay programı son yıllarda hız kazandı. Ülke geçtiğimiz sene ay yüzeyinden dünyaya taş ve toprak parçaları getirmişti.Çin’in kendi uzay istasyonunun da önümüzdeki sene insanlı görevler için hazır olması bekleniyor.

Ayrıca bakınız

Mars Görevi Sadece Başlangıç: NASA, Nereleri Ziyaret Etmeyi Hedefliyor? - Mars'ın Gizemli Örümcekleri: Bilim İnsanları Araneiformların Sırrını Çözdü - Mars'ın Kolonileştirilmesi İçin Tarihi Adım! MOXIE, Kızıl Gezegen'de Oksijen Üretti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER