Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı'na soruşturma

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, bir yolsuzlukla mücadele kurumu olan Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu tarafından soruşturma altına alındı. Komünist Parti'nin en büyük yolsuzluk araştırma komisyonu olan Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu'ndan cumartesi günü yapıla.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı'na soruşturma

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, bir yolsuzlukla mücadele kurumu olan Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu tarafından soruşturma altına alındı.

Komünist Parti'nin en büyük yolsuzluk araştırma komisyonu olan Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu'ndan cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, Fan şüpheli ciddi disiplin ve yasa ihlalleri nedeniyle soruşturuluyor. Merkez bankasının internet sitesindeki özgeçmişine göre Fan, 2015'ten beri Çin Merkez Bankası'nın Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Fan'ın adı, duyurudan kısa bir süre sonra web sitesinde PBOC'nin üst düzey yöneticileri listesinde artık yer almıyordu, ancak merkez bankası herhangi bir değişiklik hakkında bir açıklama yapmadı veya soruşturma hakkında yorum yapmadı.

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayına yolsuzluk soruşturması

 

Çin'deki banka krizinin altından yolsuzluk çıktı

 

McKinsey hakkında yolsuzluk soruşturması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER