Çinli hap şirketi, koronavirüs aşısını halk müziği üstünde başarıyla denedi

Rus basınında yer alan habere göre, yeni müşteri koronavirüse karşı aşı geliştiren CNBG şirketi, aşı adayının ahali üzerinde başarıyla denendiğini belirtti.

Çinli hap şirketi, koronavirüs aşısını halk müziği üstünde başarıyla denedi

Rus basınında yer alan habere göre, yeni müşteri koronavirüse karşı aşı geliştiren CNBG şirketi, aşı adayının ahali üzerinde başarıyla denendiğini belirtti. Dünyada ise toplam deneme edilen yaklaşık 200 aşı adayı arasından 15'i insanlarda test edilme aşamasında bulunuyor.

Test edilen iki farklı aşı adayının olumlu netice gösterdiği açıklama edilen açıklamada, ön bilgilere kadar CNBG'nin Pekin biriminde üretilen aşı adayının deneme edildiği bin 120 dinç kişinin tümünde tehlikesiz bir şekilde Kovid-19 antikorlarının üretilmesine katkı maddesi sağladığı vurgulandı.

Aynı şirketin Wuhan kentindeki biriminde de aşı testlerinin başarıyla sonuçlandığı bildirildi.

CNBG, Birleşmiş Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) aşı testlerinin son aşamasına geçilmesi için müsade alındığını da açıkladı, ama bunun tamamen hangi aşı olduğu konusunda net bilgi vermedi.

DÜNYADA AŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Daha önce Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ), iki şirketin aşı çalışmalarında öncü olduğunu açıklamıştı. Açıklamaya kadar merkezi İngiltere'nin Cambridge kentinde bulunan Astrazeneca şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşı adayının şu anda dünyada en ileri seviyede gelişim göstermiş aşı adayı, bu şirketi ABD merkezli Moderna'nın ürettiği aşı adayı takip ediyor.

Laf konusu aşıların klinik testlerinin ikinci ve üçüncü aşamasına geçilebileceği açıklama ediliyor. Dünyada toplam deneme edilen yaklaşık 200 aşı adayı arasından 15'i insanlarda test edilme aşamasında bulunuyor.

Çinli ilaç şirketi, koronavirüs aşısını insanlar üzerinde başarıyla denedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER