ÇKS ürün güncelleme başvuruları başladı

Tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibarıyla e-Devlet üzerinden başvuru imkanı getirilmişti.

ÇKS ürün güncelleme başvuruları başladı

Tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibarıyla e-Devlet üzerinden başvuru imkanı getirilmişti. Ayrıca İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine de bizzat başvuru yapılabiliyor.

Bu sürecin bir devamı olarak, ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat'tan itibaren ilk kez e-Devlet Kapısından yapılabilecek. Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecek. Ürün güncelleme başvuruları 28 Şubat'ta sona erecek.

EMEK VE ZAMANDAN TASARRUF EDİLECEK

ÇKS'nin e-Devlet entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 itibarıyla hayata geçirilmişti. Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor. Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında atılan bu adım sayesinde, üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere yönelik üç yeni kredi açıkladı

 

Çiftçiler için önemli uyarı

 

Çiftçi kredilerinde mazot ve gübre alımı şartı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER