CNN Muhabiri Clarissa Ward, Sosyal Medya'da Viral Olan Görüntüsüyle İlgili Konuştu

Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesi sonrası çarşafla yayın yapmaya başladığı belirtilen CNN International muhabiri Clarissa Ward'ın daha önceki son yayınlardaki görüntüsünün yan yana getirildiği görsel, sosyal medyada gündem olmuş ve "Taliban'ın Kabil'e girmesinden öncesi ve son.

CNN Muhabiri Clarissa Ward, Sosyal Medya'da Viral Olan Görüntüsüyle İlgili Konuştu

Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesi sonrası çarşafla yayın yapmaya başladığı belirtilen CNN International muhabiri Clarissa Ward'ın daha önceki son yayınlardaki görüntüsünün yan yana getirildiği görsel, sosyal medyada gündem olmuş ve "Taliban'ın Kabil'e girmesinden öncesi ve sonrası" şeklinde yorumlara neden olmuştu. CNN Muhabiri Ward ise, sosyal medyada viral olan bu görüntüsü hakkında konuştu.

s-780022f710ad7c4c7823f691260529a3b9832d
Afganistan'ın Taliban'ın eline geçmesinin ardından ülkenin geleceği belirsizliğini korurken, bölgeden gelen görüntüler ise dünya gündemine birinci sıradan girmeye devam ediyor. O görüntülerden birisi de dün CNN International muhabiri Clarissa Ward'ın Kabil'den yaptığı yayına aitti.Ward'ın Taliban öncesi bir yayınını ve kentin Taliban kontrolüne girdikten sonra yaptığı yayını yan yana getiren sosyal medya kullanıcıları değişimi tek karede buluşturdu. Kısa sürede sosyal medyada viral olan bu görüntü hakkında beklenen açıklama geldi. Ward kısa sürede milyonlarca kişi tarafından görülen bu kare ile ilgili ilk defa konuştu.

"Bir fark var ama bu kadar keskin değil"

s-12e8c45a09d4f5c494477ae9ccc185b13ece69
Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ward şu ifadeleri kullandı:"Üstteki fotoğraf özel bir yerleşkenin içinde. Alt taraftaki ise Kabil'in ele geçirdiği Taliban sokaklarında. Daha önce de saçlarım tamamen kapalı olmasa da başörtüsü takardım. Yani bir fark var ama bu kadar keskin değil." CNN Muhabiri Clarissa Ward, Taliban'ın Afganistan'ı Ele Geçirmesinden Sonra Kara Çarşafla Haber Sundu -

Ülke televizyonlarında da değişiklik

s-1bb3d5287e2030bcd5d7c753a2530e0b9e4741
Öte yandan Afganistan yayın kanallarında da radikal değişiklikler yapıldı. Ülkede yayın yapan ana televizyon kanallarında kadın sunucuların ekrandan alındığı görüldü.Afgan devletine ait National Afghanistan TV ile özel kanallar Tolo News, Ariana, Shamshad ve 1TV'de Taliban'a yönelik lehte yorumlarda artış oldu. BBC'nin aktardığı habere göre; televizyonlarda eleştirel haberler çok azaldı. 15 Ağustos akşamı Taliban tarafından ele geçirilen Devlet Televizyonu'nda ise büyük ölçüde dini içerikler yayınlanıyor. Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin'in A Haber'de Türkiye'yi Kardeş Ülke İlan Etmesi Herkesi Sinirlendirdi! - Kabil'den Tahliye Edilen Türkler Anlattı: 'Afganlar Uçağımızın Önünü Kesti, 5 Saat Bekledik' - Taliban Genel Af İlan Etti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER