CNN Türk Ankara Temsilcisi: 'Kabinede 6-7 Bakanın Değişmesi Bekleniyor'

Yarına kongresini gerçekleştirecek AKP'de Erdoğan'ın hem parti yönetimini hem de kabineyi değiştirmesi gündemde.

CNN Türk Ankara Temsilcisi: 'Kabinede 6-7 Bakanın Değişmesi Bekleniyor'

Yarına kongresini gerçekleştirecek AKP'de Erdoğan'ın hem parti yönetimini hem de kabineyi değiştirmesi gündemde. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ın verdiği kulis bilgisine göre Erdoğan'ın 6-7 bakanı değişmesi ve yine teknokrat ağırlıklı bir  kabine oluşturması bekleniyor.

s-f0598c0d066fa1acfaee1de0ecba1873d6e1b2
AKP yarın Ankara'da 7. olağan kongresini gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrede 2023 için bir manifesto ve yol haritası açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre sonrası kabinede değişime gitmesi bekleniyor. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canona edindiği bilgileri şöyle aktardı:

"Siyaseten ağırlığı olan isimler tercih edilecek

s-965a4c9d76ff8a60aee9d2daeb057f494fec0a
"Tabanın da dikkate alabileceği bir takım akil isimlerin ağırlıkta olabileceği değerlendiriliyor. Gerçekte kaç bakanlık değişecek ve bu değişim hangi yönde olacak tek isim biliyor, o da Cumhurbaşkanı Erdoğan... Bugünse konuşulanlar kongreden sonraya kaldığı Kabine değişikliğinin. Ama derin kulislerde ne konuşuluyor. Elbette parti yönetimindeki değişim Kabine'ye de yansıyacak. Parti yönetiminde biraz daha siyaseten ağırlığı olan, günlük siyasi sıcak gelişmelere anında tepki verebilecek, medyada yer bulabilecek, tabanın da dikkate alabileceği bir takım akil isimlerin ağırlıkta olacağı belirtiliyor.

"6 ya da 7 bakanlıkta bir değişim bekleniyor."

s-5165d639f5511d6b07e9389541c3ddb8aa5d78
Buna karşılık kabinenin de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle biraz daha profesyonel isimlerden oluşması yani yine teknokrat ağırlıklı olması yönünde bir beklenti var. Peki kaç isim değişir? Konuşulanlara göre 6 ya da 7 bakanlıkta bir değişim bekleniyor. Daha öncesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sırasında birleştirilen bakanlıklar vardı. Turizm - Kültür, Çevre ve Şehircilik, Aile - Çalışma gibi... Bunlar da zamanla ayrılabilir, iş yükü çok fazla oluyor gibi bir takım çekinceler gelmişti gündeme. Bunu da sorguladığımızda görüyoruz ki Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ayrılması yönünde bir irade var şu sıralarda. Ama dediğimiz gibi bunlar hep beklenti.

"Performansa göre değerlendirme"

s-17c8a48514b713e82c429eb10b1cd358cdd37b
Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ayrılacağı ve buralara iki bakanın atanacağı beklentisi yüksek. Neye göre belirlenecek peki bu isimler? AK Parti sık sık kamuoyu yoklamaları yapıyor. Ve bakanların birer karnesi var diyebiliriz. Ve bu süreçte de Cumhurbaşkanı'nın partiden o kamuoyu yoklamalarını ilişkin bilgileri istediği, son 10 gündür de bunların üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Bakanların performanslarına da bakarak bir değişim gerçekleştirmesini bekliyoruz.MKYK'da üye sayısı 50 ama bu sayının 75'e çekileceği söyleniyor. Yani kadrosunu genişletecek Cumhurbaşkanı."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER