'Çocuğunu Kasten Öldürmek' Suçlamasıyla Yargılanıyordu: Mahkeme 'Taksir' Dedi ve Babaya Ceza Vermedi

Mahkeme, 18 yaşındaki oğlu Soykan Özgizler'i kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan babaya ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

'Çocuğunu Kasten Öldürmek' Suçlamasıyla Yargılanıyordu: Mahkeme 'Taksir' Dedi ve Babaya Ceza Vermedi

Mahkeme, 18 yaşındaki oğlu Soykan Özgizler'i kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan babaya ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Sanığa ruhsatsız bıçak taşıma ve bulundurma suçundan verilen 5 ay hapis ile 20 gün adli para cezası da ertelendi. Sanığın tutuklu kaldığı sürede göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi. Heyetteki bir hakim ise, sanığın çelişkili beyanlarını gerekçe göstererek karara muhalefet şerhi koydu.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sertaç Özgizler, taraf avukatları ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve maktulün annesi Sibel Dalgıç katıldı.

s-a74dd7fa922b385b5e692d5cb6b76564337bc4
Avukat Özen, sanığın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve indirim hükümlerinin uygulanmamasını talep etti. Sanık avukatı, tahliye ve beraat talebinde bulunarak, "Baba oğlun ara ara tartışma yaşamaları doğaldır. Bu eylem, yaşanan tartışma sırasında meydana gelen bir kazadır. Olay sırasında bıçak müvekkilin elinde değil, maktulün elindedir. Eylem kasten bıçak vurma şeklinde değildir." diye konuştu. Son sözü sorulan sanık Özgizler, "Ben oğlunu çok seven bir babayım. Ben ona zarar vermedim, zarar veremem. Soykan gitti, ben zaten bittim." dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı, "ruhsatsız bıçak taşıma" suçundan 5 ay hapis ve 20 gün adli para cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

s-d662bec0773522f1cb086c43c1f64c90938a00
Sanığın eyleminin, "taksirle ölüme sebep olma" niteliğinde olduğuna kanaat getiren heyet, neticenin, sanığın kişisel ve ailevi durumu bakımından artık cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak şekilde mağdur olmasına yol açtığı dikkate alınarak, ceza verilmesine yer olmadığına ve tahliyesine hükmetti.

Bir üye hakim karara muhalefet şerhi koydu.

s-4413fa5c7303d9fa397ae803d919662007fea6
Üye hakim, "sanığın aşamalarda alınan ve çelişki barındıran savunmaları, tanık beyanları ile dosya değerlendirildiğinde sanığın cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi" gerektiği yönünde görüş bildirerek karara muhalefet şerhi sundu.

Ne olmuştu?

s-f13c99f1eb648fd52f5ec017a8cedd8c2e8d17
İzmir'in Konak ilçesinde, şubat ayında yaşanan olayda lise öğrencisi Soykan Özgizler (18), babası Sertaç Özgizler (62) tarafından bıçakla öldürülmüş, tutuklanan baba hakkında "çocuğunu kasten öldürmek" suçlamasıyla dava açılmıştı.İddia makamı, esasa yönelik verdiği mütalaasında sanığın olayı "olası kasıt" ile gerçekleştirmesi nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER