Çorba Denince Akla İlk Gelen Lezzet: Mercimek Çorbası! Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Yaz kış demeden severek içtiğimiz mercimek çorbası sofralarımızın vazgeçilmezidir! İşte mis kokusu ve enfes lezzetiyle mercimek çorbası tarifimiz...

Çorba Denince Akla İlk Gelen Lezzet: Mercimek Çorbası! Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Yaz kış demeden severek içtiğimiz mercimek çorbası sofralarımızın vazgeçilmezidir! İşte mis kokusu ve enfes lezzetiyle mercimek çorbası tarifimiz... Çorba Denince Akla İlk Gelen Lezzet: Mercimek Çorbası! Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?Çorba Denince Akla İlk Gelen Lezzet: Mercimek Çorbası! Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

MERCİMEK ÇORBASI

1 SB sarı mercimek2 SB tavuk/et suyu2 SB su1 adet soğan1 adet patates1 adet havuç1 YK tereyağı1 TK tuz1 TK karabiberÜzeri için;1 YK tereyağı1 TK toz acı kırmızı biberBir tencereye tereyağını alıp soğanları kavurun. Sonrasında içerisine patates, havuç ve iyice yıkanmış mercimekleri alın. Üzerine suyu ve tavuk suyunu ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin ve mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve süzgeçten süzün. Üzeri için tereyağında biber yakın. Sıcak tereyağını çorbanın üzerine gezdirip servis edin.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER