Cübbeli Ahmet: 'Silahlanan 150 Selefi Derneğin İsmini Vermeye Hazırım'

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" açıklamasının yankıları sürüyor.

Cübbeli Ahmet: 'Silahlanan 150 Selefi Derneğin İsmini Vermeye Hazırım'

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" açıklamasının yankıları sürüyor. Gazeteci Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Cübbeli Ahmet, savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazır olduğunu söyledi. s-01496bb1028a7a3eac949c95c720e26d5014b8
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Tele1 kanalında konuk olduğu bir programda, kamuoyunda Cübbeli Ahmet'in, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" açıklamasına ilişkin yeni bilgiler aktardı.

"Mutlaka bilgisine başvurulmalıdır"

"Mutlaka bilgisine başvurulmalıdır""Mutlaka bilgisine başvurulmalıdır" Öztürk şunları söyledi: 
"Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi: 'Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar 'Ne biliyorsunuz? Hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar?' dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım' dedi. Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti. Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır."

Cübbeli Ahmet ne demişti?

s-346c47bcb83b4c7dea448b52b2cf231a8c44d9
CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Cübbeli şunları söylemişti:
"Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle BatmanAdıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihat ilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım."

Detaylar için

Cübbeli Ahmet Hoca İki Bin Selefi Derneğin Silahlandığını Açıkladı: 'İzmir Kaynıyor...'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER