Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan ile Görüşmesini Anlattı: 'Bu Ümmeti Parçalamaya Hakkınız Yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü uçakta medya mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan ile Görüşmesini Anlattı: 'Bu Ümmeti Parçalamaya Hakkınız Yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü uçakta medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yeni parti çalışmaları yürüten ve geçtiğimiz günlerde AKP'den istifa eden Ali Babacan ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktaran Erdoğan "Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok" dedi. Cumhurbaşkanı, "Babacan, Davutoğlu ve Gül'e kırgınlığınız var mı?" sorusuna ise "Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak?" yanıtını verdi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin de açıklama yapan Erdoğan “Sayın Başkan’ın  tasarrufları neticesinde ağır bedeller ödendi" dedi ve ekledi: "Bu artık bir yere kadar katlanılabilirdi, çekilmez oldu..."

Detaylara bakalım... 

"Sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin"

s-15e2b4aed730a7d61bfad8d18c48c447619931 NTV'den Simge Fıstıkoğlu'nın aktardığı bilgiye göre Erdoğan, Ali Babacan'a "Parti mi kuracaksınız?" sorusunu yönelttiğini, Babacan'ın da "Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz" yanıtını verdiğini söyledi ve şöyle devam etti:"Dedim ki 'Bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz. Malum ben sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin. Daha ileri gidiyorum; Özbekistan Başkanı benden orada devletin yapılanmasında eleman istedi. Ali Bey'i teklif ettim. Kendisine de söyledim. Maalesef oraya da evet demedi."

"Dava terk edilemez"

s-7749819db63ac35024ac48cd99c942353d9a46Erdoğan, "Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim; "Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz" dedim. Şunu da söyledim; 'Fazla da geç kalmayın' dedim. Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum"

s-44731b215a140be21afb9daf7371970b4008dfAli Babacan ile bakanlık yaptığı dönemde faiz başta olmak üzere bir çok konuda anlaşamadıklarını vurgulayan Erdoğan, isim vermeden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sitemde bulundu.Erdoğan, "Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." dedi.Cumhurbaşkanı, "Babacan, Davutoğlu ve Gül'e kırgınlığınız var mı?" sorusuna, "Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak?" yanıtını verdi. Erdoğan, bu isimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimlerde de destek vermediklerini hatırlattı.

"Ağır bedeller ödendi, bu bir yere kadar katlanılabilirdi, çekilmez oldu"

s-07dd171adf68e78b0a0f4e268b8e0382e06adc Cumhurbaşkani Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili de ilk kez konuştu:

"Sayın Merkez Bankası Başkanı'nın kendine has birçok tasarrufu olmuştur ve bu tasarruflar neticesinde de maalesef ağır bedeller ödendi. Bu artık bir yere kadar katlanılabilirdi, çekilmez oldu. En önemlisi piyasalara güven vermedi. Piyasalarla iletişimi iyi değildi. Hazine ve Maliye Bakanım olmak üzere arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık ve burada bir değişikliğe gitmenin faydalı olacağına inandık."

"Binali Bey benim dava arkadaşım"

s-3249873a7dd2fb8d9ffd9d95a660f31558c183 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ile ilgili yeni bir görevlendirme yapıp yapmayacağı sorusuna ise "Binali Bey benim dava arkadaşım. Bu denli yetişmiş kaliteli bir arkadaşımızı tabii ki kenarda bırakmak gibi bir şey düşünülemez" yanıtını verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ardından "ümmet" sosyal medyanın gündeminde...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER