Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdadi'nin 'Hanımını Yakaladık' Dedi ve Ekledi: 'Yaygara Yapmadık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay sonunda ABD tarafından düzenlenen operasyonda üzerindeki intihar yeleğini infilak ettiren IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin eşinin Türkiye tarafından yakalandığını açıkladı.  Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nd.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdadi'nin 'Hanımını Yakaladık' Dedi ve Ekledi: 'Yaygara Yapmadık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay sonunda ABD tarafından düzenlenen operasyonda üzerindeki intihar yeleğini infilak ettiren IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin eşinin Türkiye tarafından yakalandığını açıkladı. 

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katıldı.Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Dindar neslin olduğu bir ülkede, inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır." dedi.Erdoğan, şöyle konuştu:"Yedi düvel üzerimize saldırıyor. Peki onlar üzerimize saldırıyor diye biz geçmişte olduğu gibi sünepe durumuna geçip, yanaklarımızı çevirip 'tokatlayın' diyecek miyiz? Diyemeyiz. Onun için dik durmaya mecburuz.Terörist, kendi sapkın davası için gözünü kırpmadan masumların kanını döken kişidir. Bu bakımdan Müslüman'dan terörist olmaz. Utanmadan, sıkılmadan 'İslami terör' ifadesini kullanan Batı'nın önce aynaya bakması lazım. Eğer terörist arıyorsanız onlar sizde. İslam'ın adını kullanarak terör faaliyeti yürütenlerin tamamının üzerini kazıyın, altından İslam düşmanları çıkacaktır. FETÖ'nün gerçekte ne olduğunu görmek istiyorsanız elebaşlarının nerede, kimlerin himayesinde yaşadığına bakınız."

"İlk defa şimdi, bugün açıklıyorum"

"İlk defa şimdi, bugün açıklıyorum" "İlk defa şimdi, bugün açıklıyorum" Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdadi'nin tünelde kendini imha etmesiyle ilgili Amerikan'nın bir iletişim kampanyası başlattığını ifade ederek şunları şöyledi:"Biz de hanımını yakaladık, biz bir yaygara yapmadık. İlk defa şimdi, bugün açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini... Onları üstelik de Suriye tarafında yakaladık."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad'ın güvenlik güçleri tarafından Suriye'de yakalandığını duyurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER