Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nazım Hikmet vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport İstanbul'da açılan İstanbul Modern'in yeni binasını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nazım Hikmet vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport İstanbul'da açılan İstanbul Modern'in yeni binasını ziyaret etti. Erdoğan Nazım Hikmet gibi resmi ideolojinin ötelediği sanatçılara kucak açıldığına ve Türkiye'deki kültür-sanat altyapısının geliştirildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu uluslararası niteli olan müze, Galataport ile bütünleşen yapı ortaya koyuyor. Tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü anma bayramını tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere muzaffer ordumuzun tüm fertlerini saygı ile anıyorum.

Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıyoruz. Gelecek nesillerimize güçlü Türkiye bırakmak istiyoruz. İhracatı, turizmi 3 kat 5 kat artırmak bunun hazırlığıydı. Önümüzdeki dönemde çok daha güçlü kalkınma hamlelerimizi sürdüreceğiz. Ülkemize ve milletimize yakışır bir özgüven ile kutlayacağız. İstanbul başkanlığını devraldığımız günleri hatırlıyorum Osmanlı’dan kalma eserlerin çoğu tahrip edilmişti.

Şehrin sadece su ulaşım gibi sorunlarını çözmekle kalmadık güçlü bir kültür sanat adımlarını attık. Bunlardan en önemlisi haliç kongre merkezidir. Orada mezbahalar vardı ve burayı Haliç Kongre Merkezi’ne dönüştürdük. Ülke geneline yaydığımız bu hassasiyeti engellere rağmen kaybetmedik. Atatürk Merkezi binasının daha iyisini yapmak için harekete geçtiğimizde bize neler dediklerini hatırlatın. aynı şekilde Muhsin Ertuğrul tiyatrosunu yıkıyor daha güzelini yapacağız dediğimizde neler yaptıklarını hatırlayın.

Her engeli aştık ve bugünlere geldi. Türkiye'nin kültür ve sanat hazinesinin en verimli şekilde değerlendirilmesi hedefindeyiz. Her türlü projeyi teşvik ediyoruz, sanatımıza katkı veren herkese, tüm sanatçılara destek olmayı görev ediniyoruz. Tüm değerleri bağrına basan bir yaklaşımla hareket ediyoruz.

AKM'yi yaptık ki İstanbul'un en büyük kongre merkezi oldu burası. İçinde bulunduğumuz şu bölge, sahil andrepolar ile dolu ve işe yaramaz halde idi. Eczacıbaşı ailesi bu işi kararlı bir şekilde ele aldı. 4 nolu andrepo müzeye dönüştü. 2. etaba da girilince İstanbul moderni görmüş olduk. bunla da dünya İstanbul'u farklı şekilde tanıyacaktır. Yeni bir renk olan kültür merkezlerine çıkartılan zorlukları da hatırlayalım. Rami kışlası bunlardan biri. Millet kütüphanesinden sonra en büyük kütüphane oldu. Nasip olursa bugün rami kışlasında gençlerle bir araya geleceğim.

Her türlü zorluğu aşıp bugünlere geldik. Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık. Nazım Hikmet'e vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra yeniden vatandaşlık veren biz olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimize güveniyoruz

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: İstikbal meşalemiz gençlerimize emanet

 

19 Mayıs Anıtkabir’de törenle kutlandı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER