Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Kitabı 40 TL'den Satılacak: 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı belirtilen 216 sayfalık 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitap 6 Eylül'de piyasaya sürülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Kitabı 40 TL'den Satılacak: 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı belirtilen 216 sayfalık 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitap 6 Eylül'de piyasaya sürülecek. Kitabın 40 liradan satılacağı belirtiliyor. s-aacd11c068c0363d361a624220b927372a7643
"Daha Adil Bir Dünya Mümkün", Erdoğan'ın yazdığı üçüncü kitap olma özelliği taşıyor. Kitap satış sitelerinde Erdoğan'ın yazar olarak yer aldığı "Bu Şarkı Burada Bitmez" ve "Küresel Barış Vizyonu" isimli kitapları bulunuyor.  Daha Adil Bir Dünya Mümkün'de ise ara başlıklar halinde dünya genelindeki sorunlar ele alınarak çözüm yolları anlatılıyor. Kitabın ana temasını Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür"  sözü oluşturuyor. 

Kitabın arka kapağında şu sözler yer alıyor

s-d3898986a84f3ca85cb3ae3f6691a8988ed3ce
“Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür. Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır. Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hâkim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır. Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir. Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir. BM reformu ve özellikle Güvenlik Konseyi’nin yapısının yeniden oluşturulması, elbette tüm dünya ülkelerinin uzlaşmasıyla hayata geçecektir.Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz. çözüm önerimiz ise ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesinde kendini bulan, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hâkim kılınmasıdır. Konsey’in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden yapılandırılması çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacaktır.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER