Daha Önce de Benzer Yangınlar Çıkmış: 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Patlama Hakkında Bakanlık 1 Gün Önce Uyarmış

Gaziantep’te Covid-19 yoğun bakım ünitesinde 9 kişinin ölümüne yol açan patlama riskinin önceden bilindiği ancak Sağlık Bakanlığı'nın uyarı yazısını olaydan sadece bir gün önce hastanelere gönderdiği ortaya çıktı. Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, .

Daha Önce de Benzer Yangınlar Çıkmış: 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Patlama Hakkında Bakanlık 1 Gün Önce Uyarmış

Gaziantep’te Covid-19 yoğun bakım ünitesinde 9 kişinin ölümüne yol açan patlama riskinin önceden bilindiği ancak Sağlık Bakanlığı'nın uyarı yazısını olaydan sadece bir gün önce hastanelere gönderdiği ortaya çıktı.

s-6b1e3c08ea488a8e988fd1dd9210d589938b59
Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Gaziantep SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 9 hastanın hayatını kaybetmesinin arkasından büyük bir ihmal çıktı.Covid hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan düşük kaliteli oksijen terapi cihazlarının yangın çıkardığı yönünde çok sayıda hastaneden Sağlık Bakanlığı’na bildirim yapıldı, ancak cihazların kullanımına devam edildiği ortaya çıktı.

Eğitime ağırlık verilmesi istendi

s-07642fbca54685085e986b684e5f80ccc748d7
Sağlık Bakanlığı’nın da Gaziantep'teki patlamadan bir gün önce tüm hastanelere yazı göndererek bu cihazların yangına neden olduğunu bildirdi ve yangınların önlenmesi için eğitime ağırlık verilmesini istedi. Uzmanlar, kalite sorunu yaşanan cihazları ithal eden firmalar ile bu cihazları tüm hastanelere göndermek üzere satın alan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin araştırılması gerektiğini ifade ettiler.

Sık sık yanma ve yangına neden oldular

s-e42cdb8ceeb7e8ab6a2bda5e477d820f44d569
Uzman hekimlerin verdiği bilgilere göre, Covid-19 nedeniyle oksijen ihtiyacı artan hastalara hastanelerde düzenli olarak oksijen veriliyor. Sağlık Bakanlığı, hastalara oksijen akımını artıran cihazları hastanelere gönderdi. Cihazlar yaygın olarak kullanılınca aşırı yüklenme nedeniyle hastanelerde ilave oksijen ve enerji ihtiyacı doğdu. Bu cihazlar sayesinde hastalar oksijeni daha fazla hissettiler. Ancak cihazlar yüksek akım nedeniyle sık sık yanmaya ve yangına neden olmaya başladı. Bu yangınlar etrafa zarar vermeden çoğunlukla söndürüldü.

Tüpler dışarı çıkartılmalı

s-c207b94a0dccb51fce13c0e2a246fc41d64cf2
Temmuz ayında İstanbul'da özel bir hastanedeki yangın da bu nedenle yaşandı. Yüksek oksijen akımına, hasta yataklarının başındaki merkezi oksijen sistemleri yeterli gelmeyince yoğun bakım odalarına bu kez büyük oksijen tüpleri getirilmeye başlandı. Küçük bir kıvılcım ya da elektrik kontağına maruz kalması halinde patlama riski taşıyan bu tüplerin hastaların başucunda tutularak olası felaketlere adeta davetiye çıkarıldığını belirten uzmanlar, Gaziantep'teki patlamayla korkulan felaketin ortaya çıktığını söylediler. Uzmanlar, normalde merkezi oksijen jakına takılması gereken cihazın direkt tüpe bağlanması nedeniyle patlamanın yaşandığını, bunun tamamen eğitim eksikliğinden meydana geldiğini belirtirlerken, tüm hasta odalarındaki tüplerin acilen dışarı çıkarılması çağrısı yaptılar.

Yazıda yangın uyarısı yapıldı

s-3281d0fe80fe760c03d21058187e98cce50323
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Tıbbı Cihazların Güvenli Kullanımı' başlığıyla gönderilen yazıda, oksijen cihazlarının yandığına dair bildirimlerin geldiği uyarısı yapıldı.

Gaziantep'de meydana gelen yangında 9 kişi hayatını kaybetmişti

Gaziantep'te Yoğun Bakım Servisinde Patlama: Can Kaybı 9'a Yükseldi - Ajansların Geçtiği 'Erdoğan Fırına Uğradı' Haberine Sosyal Medyadan Tepkiler - Yerebatan Sarnıcı Çökmek Üzere: Güçlendirme Projesine ise 57 Gündür Cevap Verilmiyor - Sayıştay, İBB'nin Annelere Verdiği Ücretsiz Ulaşım Kartını Mevzuata Aykırı Buldu: 'Yetki Cumhurbaşkanı'nda'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER