'Danışmanlarla Kavga Etmişim, Boş Dedikodu' Diyen Nebati, BDDK Kararı İçin de 'Dövizle İşiniz Yok' Dedi

"Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz" Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, BDDK tarafından alınan son karar ile şirketlerin KKM'ye yönelebilecekleri görüşü ya da döviz fazlasını ithalata yönlendirerek dış ticaret açığını artıracak.

'Danışmanlarla Kavga Etmişim, Boş Dedikodu' Diyen Nebati, BDDK Kararı İçin de 'Dövizle İşiniz Yok' Dedi

"Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz"

Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, BDDK tarafından alınan son karar ile şirketlerin KKM'ye yönelebilecekleri görüşü ya da döviz fazlasını ithalata yönlendirerek dış ticaret açığını artıracakları eleştirilerine şu şekilde cevap verdi: 
Etkisini gördük. Burada firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor her şeyin farkındayız ve diyoruz ki, gidip bu parayla döviz alma. Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz. Kayseri’de cuma günü adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz dedik, sonra da 5’ten sonra o açıklamayı yaptık.

Nebati, enflasyona endeksli tahvil ile ilgili şu an yeni bir adım planlamadığını açıkladı

Bakan Nebati, Ankara kulislerinde konuşulan isminin de geçtiği kabine revizyonu ve ekonominin üst yönetiminde fikir ayrılıklarına dair iddialara ise yine kendi üslubuyla esprili bir yanıt vererek, Erdoğan başkanlığında ekonomide uyum içinde adımlar atıldığının altını çizerek şunları söyledi: 
Yok danışmanlarla kavga etmişim, yok başkasıyla ters düşmüşüm hepsi boş dedikodu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER