Demirtaş, Sedat Peker’in Açıklamalarını Değerlendirdi: 'İfşa Edilenler Buzdağının Görünen Yüzü'

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları, HDP'ye açılan kapatma davası ve muhalefetin erken seçim talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski H.

Demirtaş, Sedat Peker’in Açıklamalarını Değerlendirdi: 'İfşa Edilenler Buzdağının Görünen Yüzü'

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları, HDP'ye açılan kapatma davası ve muhalefetin erken seçim talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

s-a6ad911f47b35a14c1778bdeb2bb68b8efa946
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin, “İfşa edilenler buzdağının görünen minicik yüzü. Bir gün tüm gerçekler ortaya çıktığında Türkiye asıl şoku o zaman yaşayacak” yorumunu yaptı.Demirtaş, şunları söyledi:“Bence, Sedat Peker konuşmaya başlamadan önce de Türkiye’de siyaseti belirleyen özne mafyaydı. Anayasa’yı, yasaları, AİHM ve AYM kararlarını tanımadığını ve uygulamayacağını açık açık söyleyen, ilan eden bir zihniyetin mafyadan ne farkı var ki? Bu durumda, Sedat Peker ile hükümet arasındaki tek fark, Peker’in mafya olduğunu dürüstçe kabul etmesidir. Bu açıdan bakıldığında, Peker’in ifşaatları malumun ilamıdır. Benim açımdan şoke edici değil. Kaldı ki, ifşa edilenler buzdağının görünen minicik yüzü. Bir gün tüm gerçekler ortaya çıktığında Türkiye asıl şoku o zaman yaşayacak ve maalesef bu hükümete destek vermiş olanlar büyük mahcubiyet duyacaklar. Yaşayıp hep birlikte göreceğiz.”

'HDP oyları çantada keklik zannedilmesin.'

s-08c304ca666a077abf52210a08ce12c0a08ecd
Politikyol’dan Murat Aksoy’a konuşan Demirtaş, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. HDP oylarının çantada keklik zannedilmemesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, önümüzdeki bir kaç ayda her şeyin netleşmiş olacağını belirterek, "İzleyip göreceğiz. Bu süreç HDP için değil, daha çok da diğer partiler için turnusol kağıdı olacaktır. Kim demokrasiden, Kürt sorununun barışçıl çözümünden yana, kim gerilimin ve çatışmanın sürmesinden yana, görmüş olacağız” dedi.

'Erken seçim olmalı.'

s-5032aac9bb37e1323cdaf911e07277d5e68b9d
Muhalefetin erken seçim talebine destek veren Demirtaş, geciktikçe her günün telafisi imkansız zararlar verdiğini söyledi. “Elbette erken seçim olmalı. Çünkü gecikilen her gün telafisi imkansız zararlar veriyor, yıkım artıyor” ifadesini kullandı.Demirtaş, şöyle devam etti: “HDP’yi dışlayan kim olursa olsun kaybeder. Bu kadar nettir. Tüm kesimlerin, trol ordularının tuzaklarına düşmeden HDP ile diyalog içinde olması, Türkiye’nin yararınadır. HDP de diyaloğa açık zaten. Şimdi, HDP üzerindeki kapatma kılıcını tekrar sallamaya başladılar. Bu, çok açık bir siyasi operasyon. Kapatma girişiminin hukukla ilgisi yok. MHP’nin bastırması, AKP’nin de kabulüyle açılmış bir davadır. AYM’nin böylesi tehlikeli bir siyasi operasyona alet olmaması gerekir. AKP’ye de siyaseten hesabını kitabını iyi yapmasını tavsiye ederim.” Taştaki "Tecavüz Ediliyorum" Yazısı Polisi Alarma Geçirdi - Gözünü Kemirirken Uyandı: Avustralya'da Korkunç Fare İstilası Devam Ediyor - Sokak Hayvanlarını Besleyen Kadın Köylülerin Saldırısına Uğradı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER