Deprem Bilimci Prof. Ercan: 'Depremde Yoksullar Ölür, Zenginler Ölmez'

Deprembilimci Prof.

Deprem Bilimci Prof. Ercan: 'Depremde Yoksullar Ölür, Zenginler Ölmez'

Deprembilimci Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan İzmir’de meydana gelen depreme ilişkin olarak, "Depremde yoksullar ölür, zenginler ölmez” dedi. Ercan, “Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur" ifadelerini kullandı.

Deprem Bilimci Prof. Ercan: 'Depremde Yoksullar Ölür, Zenginler Ölmez'Deprem Bilimci Prof. Ercan: 'Depremde Yoksullar Ölür, Zenginler Ölmez' Fox Ana Haber'e konuk olarak katılan Prof. Ercan şunları ifade etti:
"deprem/57e3de8ed4ada3c10bc3f972" title="deprem">Deprem ve terör yoksulun sorunudur. Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar. Çünkü yer inceleme çalışmalarına, inşaat mimari projelerine para ödemeleri gerekiyor. Bir ülkede deprem sorununu çözmek için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yani yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. deprem/57e3de8ed4ada3c10bc3f972" title="deprem">Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur. Eğer Papua Yeni Gine’nin parası bile Türkiye’nin parasından iki kat daha pahalıysa biz daha çok deprem programları yaparız."

Depremde şu ana kadar 25 can kaybı var. 8 binada arama kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor

Canlı Anlatım İzmir'de 8 Binada Çalışmalar Sürüyor: 25 Can Kaybı, 804 Yaralı Var
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER